Вражені 60% легень. Вагітну жінку, хвору на СОVID-19, із Кривого Рогу доправили до лікарні ім. Мечникова

ЗДОРОВ'Я
23.02.21 - 11:29

Вагітну жінку, хвору на СОVID-19, із Кривого Рогу доправили до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Термін вагітності криворожанки - 35 тижнів.

Про це у соцмережі повідомив головний лікар обласного медзакладу Сергій Риженко.  

 

"КОВІД-пневмонія уразила 60% легень. Боремося за життя мами й дитини", - написав Риженко.

 

На сьогодні, у лікарні ім. Мечникова - 50 хворих на СОVID-19 пацієнтів, із них 13 - надважких, двоє вагітних жінок.

 

"Нові штами коронавірусу на фоні дефіциту вакцини ще більше погіршують ситуацію. Зупинити мутації вірусу може тільки масова вакцинація. Навесні імунітет знизиться у всього населення. Почнуться весняні ГРВІ, авітаміноз. Коли настане потепління, люди будуть більше гуляти. Соціальна активність збільшується, і, як наслідок, росте кількість хворих. Нагадую, що найбільш часті і небезпечні наслідки СОVID-19 - тромботичні ускладнення, тому особливо важливі показники крові в динаміці. Просіть у сімейного лікаря регулярно призначати вам аналіз крові", - нагадав медик.

 

Майбутні матері, що мають тяжкий перебіг захворювання та потребують перебування в лікарні, мають вищий ризик початку пологів, - кажуть медики. - Маємо дуже мало інформації, чи передається вірус від матері до дитини під час вагітності. Немає ознак того, що COVID-19 збільшує ризик вад розвитку. Відомо лише про кілька жінок, які заразилися вірусом, коли це було найбільш небезпечно, і народили дітей. Найбільший ризик для дитини виникає тоді, коли є тяжкий перебіг захворювання матері і почались передчасні пологи, або лікарі радять провести більш раннє розродження через те, що дитина почувається погано внаслідок хвороби матері. Чим ближче до передбачуваного терміну пологів, тим меншими є ризики для дитини. Якщо у вас COVID-19 і ви перебуваєте у пологах, організм не в змозі отримати стільки кисню, як зазвичай. Це може зробити пологи більш складними. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: