Встановлять пам’ятник та пантеон почесних громадян. У Дніпрі планують перепоховання Олександра Поля

ЦІКАВО
10.09.21 - 16:40

У Дніпрі планують перепоховання останків почесного громадянина Дніпра Олександра Поля.

Як ми писали, торік 23 липня у Севастопольському парку Дніпра команда археологів біля самої церкви виявила поховання чотирьох священнослужителів, а потім знайшла склеп з похованими чоловіком та жінкою. Тоді фахівці були майже впевнені, що знайдені людські рештки належать Олександру Полю та його дружині.

 

Але їх припущення антропологи не підтвердили. Тому археологи дослідили всі склепи біля Лазарівської церкви і відправили на дослідження ще 15 скелетів. Зрештою антропологи заявили: останки однієї людини належать Полю.

 

«Це поховання відмінно збереглося, і на скелеті є зелені сліди окислення від нагрудного знака мирового судді. Зберігся мундир чиновника, черевики (такі військові не носили). Тобто всі факти вказують на те, що це Олександр Поль», - розповів кандидат історичних наук, доцент, начальник Дніпровської археологічної експедиції інституту археології НАН України Дмитро Тесленко.

 

Тепер, коли археологи обробили всю інформацію, перепоховання Поля стало можливим.

 

Сьогодні Олександра Поля поховали у Севастопольському парку, на центральній алеї. На могилі встановлять новий пам’ятник. Церемонію перепоховання очолив Керуючий Дніпропетровською єпархією Української Православної Церкви митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, який  здійснив заупокійну літію на місці перепоховання.

Джерела: Depo.Дніпро, gorod.dp.ua. Фото з мережі Інтернет. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: