Вступники, які виїхали з України за кордон, зможуть скласти мультипредметний тест

ОСВІТА
17.05.22 - 13:48

Вступники, які виїхали за межі України, зможуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ) у країнах Європи. Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми не можемо залишити цих дітей без права складання мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів освіти. Я звернувся до колег – міністрів освіти країн Євросоюзу – з проханням організувати в країнах Європи, Великої Британії, Ірландії можливість проведення для наших випускників мультипредметного тесту. В нас залишається лише питання по Греції, Словенії й Хорватії. По всіх інших країнах вже опрацьовують матеріали", - сказав Шкарлет.

 

Що стосується тимчасово окупованих територій, то, за словами міністра, складання тесту там неможливе, оскільки всі державні реєстри на окупованих територіях заблоковані, щоб убезпечити доступ до них з боку рф. Але після закінчення вступу для дітей з тимчасово окупованих територій будуть передбачені можливості: при виїзді на підконтрольну Україні територію, вони зможуть спробувати вступити до закладів вищої освіти і пізніше.

 

Нагадаємо, національний мультипредметний тест (НМТ) запроваджується в Україні вперше цього року через війну. Щоб узяти участь у цьому тестуванні, абітурієнти мали зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. 29 квітня УЦОЯО завершив опрацювання реєстраційних форм на участь в НМТ. 

Взяти участь в національному мультипредметному тесті виявили бажання понад 400 тисяч осіб.

 

Відео - нижче.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: