Ввезення секонд-хенду як гуманітарної допомоги на територію України хоче заборонити Мінсоцполітики

АКТУАЛЬНО
27.12.19 - 10:14

Міністерство соціальної політики розробляє зміни до нормативно-правових актів України щодо заборони ввезення на територію країни уживаних речей як гуманітарної допомоги, - з посиланням на заступинка міністра соцполітики Олега Коваля повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми розробили зміни до нормативно-правових актів щодо заборони ввезення на митну територію України як гуманітарної допомоги одягу та взуття, які були у використанні, окрім одягу спеціального призначення, який направляється ЗСУ, СБУ, МВС і ДСНС, а також медичним закладам», - заявив Коваль у четвер на прес-конференції в Міністерстві соціальної політики.

 

За його словами, українським законодавством користуються бізнесмени і під виглядом гуманітарної допомоги ввозять до країни секонд-хенд, щоб потім продати його.

 

Винятки для силовиків, працівників ДСНС і медперсоналу Коваль пояснив тим, що дуже часто Україні передають спеціальне дороге обмундирування, приміром для пожежників, у якого закінчився термін зберігання на складах за кордоном і їх на безоплатній основі віддають ДСНС.

 

Заступник міністра додав, що така форма відповідає міжнародним стандартам і не становить загрози життю наших силовиків.

 

«Ми гідна нація, і нам не потрібні мільйони тонн секонд-хенду в країні», - заявив Коваль.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: