Виборчі нюанси: криворіжцям нагадали про основні правила голосування  

АКТУАЛЬНО
09.07.19 - 16:48

21-го липня в Україні - позачергові парламентські вибори. За тиждень до крайнього терміну місце голосування вже змінили понад 70 тисяч українських виборців.

Відділи державних реєстрів прийматиме від громадян відповідні заяви ще до 15 липня. До цієї ж дати є можливість перевірити чи потрапили ви до виборчих списків.

«Попередній список призначений для того, щоб виборець зміг перевірити свою наявність у реєстрі. Якщо дані неточні, можна подати заяву на виправлення інформації або до дільничної виборчої комісії, або до органу введення державного реєстру виборців. Такі правки можливо зробити до 15 липня включно», - зазначив завідуючий відділом введення державного реєстру виборців Довгинцівського райвиконкому Костянтин Політіко.

 

Кожному виборцю надішлють запрошення на вибори, інформують у відділі держреєстру. Люди з обмеженими фізичними можливостями можуть проголосувати вдома. Для них у запрошенні має стояти відповідна позначка, яка гарантуватиме голосування на дому.

«Якщо виборець потребує такої відмітки він може звернутися до дільничної виборчої комісії, або до державного реєстру виборців. Також можна вповноважити на подання заяви іншу особу, але при цьому повинна бути довідка медичної установи про стан здоров’я конкретного виборця», - додав Костянтин Політіко.

 

До наступного понеділка всі, хто голосуватиме не реєстрацією, мають встигнути змінити місце голосування. Цю процедуру спрощено – потрібен лише паспорт.

 

Нагадаємо, криворіжці, які голосуватимуть за межами округу та переселенці не обиратимуть мажоритарників.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: