Вибори Президента України: дати, дебати, як голосувати

АКТУАЛЬНО
13.04.19 - 13:45

В адміністрації чинного Президента Петра Порошенка офіційно анонсували його візит на НСК "Олімпійський" 14 квітня для участі у дебатах перед другим туром виборів-2019.

Відповідне повідомлення розміщено на сторінці прес-служби Глави держави.

"У неділю, 14 квітня о 14:00 Президент України Петро Порошенко відвідає НСК "Олімпійський", - зазначено в анонсі. 

 

У свою чергу, команда кандидата в Президенти України Володимира Зеленського опублікувала на своїй сторінці у Facebook ролик з анонсом дебатів перед другим туром виборів президента.

"19 квітня о 19:00 - головні дебати країни. Суспільство отримає відповідь на головне питання - минуле чи майбутнє. НСК "Олімпійський", 19 квітня, о 19:00", - йдеться у відео. 

Тим часом, у ЦВК і на "Суспільному" наполягають на тому, що офіційними будуть вважатися лише ті дебати, які відбудуться 19 квітня в студії "Суспільного" о 20:00.

 

Нагадаємо, другий тур виборів призначено на 21 квітня 2019 року.

До другого туру вийшли кандидати Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Виборчі дільниці по всій Україні відкриються о 08:00 і працюватимуть до 20:00. Соціологи у день голосування будуть проводити екзит-пол, перші результати якого очікуються о 20:00 (станом на 18:00), а потім в 22:00 (станом на 20:00).

 

Якщо у вас виникла необхідність змінити адресу голосування у другому турі виборів Президента України, як це зробити роз'яснює Криворізький центр політичної аналітики.

 

До 16 квітня українці ще можуть змінити адресу голосування, згідно зі ст. 7 Закону України «Про державний реєстр виборців».

Головне, зробити це не пізніше ніж за п'ять днів до другого туру виборів, який відбудеться 21 квітня  2019 року.

 

Важливо! Якщо виборці у першому турі вже змінювали місце голосування, у другому турі їм необхідно це зробити повторно.

Тимчасово змінити місце голосування можна наступним чином:

➡️ прийти у будь-яке відділення Держреєстру виборців (знаходяться при районних виконкомах) з паспортом і документом, який підтверджує, що в день виборів ви не можете голосувати за місцем реєстрації; 

➡️ написати заяву про тимчасову зміну місця голосування.

 

Виборці з тимчасово окупованих територій не повинні додавати документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Це визначено Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

 

Щоб проголосувати у другому турі, переселенцям необхідно:

➡️ прийти у будь-яке відділення Держреєстру виборців в Україні або за її межами з паспортом; 

➡️ написати заяву про тимчасову зміну місця голосування.

 

Що потрібно виборцям, щоб проголосувати за кордоном:

➡️ звернутися особисто або надіслати документи поштою до відповідної закордонної дипломатичної установи України (посольства, представництва при міжнародних організаціях, генеральні консульства, консульства та консульські агенції) для постановки на консульський облік;

➡️ особисто подати до відповідної закордонної дипломатичної установи України заяву про включення до Державного реєстру виборців або зміну виборчої адреси.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: