Вибухова хвиля. Псевдомінери у Кривому Розі вимагають 7 мільйонів євро на біткоїн-рахунки?

ЕКСКЛЮЗИВНО
15.05.19 - 12:59

Як ми сьогодні писали, у Кривому Розі сталася резонансна подія - поліції повідомили про "замінування" 15 об'єктів. Поки що вибухонебезпечних речовин за жодною адресою не виявили.

Тим часом, на сайті dp.informator.ua з'явилася інформація про те, що криворізькі  "підривники" нібито вимагають перерахувати 7 мільйонів євро на їхні біткоїн-рахунки.

 

Ми звернулись за коментарем до КВП. У прес-службі Криворізького відділу поліції нашим журналістам відповіли, що "не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію". 

 

 Портал dp.informator.ua стверджує, що близько 10:30 на лінію «102» та електронну пошту надійшли листи, де автор вказав, що "будинки злетять у повітря, якщо йому не переведуть 7 мільйонів євро на біткоїн-рахунки". 

 

Під приціл «жартівників» потрапили криворізькі лікарні №№ 4, 7, 9 і 10, кілька магазинів і житлові будинки. Всього екстреним службам доведеться перевірити 15 адрес:

 

вул. Віталія, Матусевича, 6;
вул. Героїв АТО, 35;
пр. Миру, 33,
вул. Залізна, 8,
вул. Станіславського, 4,
вул. Книжкова, 5,
вул. Тарасова, 42,
вул. Пісочна, 38,
вул. Василя Скопенка, 28,
вул. Святогеоргіївська, 15,
вул. Женевська, 6Б,
вул. Володимира Великого, 33,
вул. Дніпропетровське шосе, 41,
вул. Вернадського, 141А,
вул. Маршака, 7.

 

Як ми повідомляли, за кількома адресами вже проведені перевірки. Вибухівки поки не виявили.

 

Як нам стало відомо, один виїзд вибухотехніків обходиться місту приблизно у 40 тисяч гривень. А таких виїздів буде, як мінімум, 15.

 

Треба відзначити, що країну накрила ціла хвиля псевдомінувань - за останні 3 місяці такі повідомлення надходили в поліцію більше 80 разів, зокрема й на Дніпропетровщині.

 

За кілька місяців злочинці встигли «замінувати» готелі і житлові будинки, школи і мости, вокзали і навіть виборчі дільниці у Дніпрі.

 

Нагадаємо, раніше ми писали, що 31 березня У Дніпрі правоохоронцям повідомили про те, що 9 виборчих дільниць нібито заміновані.

 

У Кривому Розі теж регулярно відбуваються такі злочини - у січні цього року шахраї"мінували" шість шкіл, а в березні подібне повідомлення надійшло про 1-у міську лікарню. 

 

На щастя, жодне з повідомлень не підтвердилось. 

 

Зараз Нацполіція і СБУ активно займаються розслідуванням щодо псевдомінерів не тільки в Дніпрі, а й в інших містах України.

 

Злочинці, дії яких мають такі серйозні наслідки, мають бути покарані.

 

Зазначимо, що за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України, передбачено до шести років позбавлення волі. 

 

 

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: