Вихід є! Криворізький центр лікування залежностей надає необхідну допомогу переселенцям

ВАЖЛИВО
12.04.22 - 13:34

У Кривому Розі працює Центр лікування залежностей "Вихід є!" Це колегія експертів, які діагностують і проводять лікування алкоголізму, наркоманії та ігрової залежності. Проте у період воєнних дій, команда фахівців ще й активно допомагає переселенцям з різних куточків України. Про роботу центру та допомогу людям у період війни наші журналісти поспілкувалися з керівником ГО "Центр лікування залежностей "Вихід є" Сергієм Середою.

Центр "Вихід є!" працює у Кривому Розі більше п’яти років. Команда надає психологічну та соціальну допомогу тим людям, які страждають від залежностей. Проте війна внесла свої корективи і центр вирішив дещо змінити напрям роботи задля благодійної мети.

 

«Після 24 лютого, у нас в центрі ще були клієнти, з якими ми вирішували питання щодо подальших дій – всі одноголосно вирішили продовжити лікування. На сьогодні, це семеро людей, які почали або ж закінчують курс. У зв’язку з цим, половина центру була вільною і ми вирішили приймати вимушених переселенців. Спочатку це була допомога людям, яких ми евакуювали з нашого залізничного вокзалу, потім просили допомогу люди з Казанки та Баштанки. З Донецької та Херсонської областей також була необхідна допомога нашої команди з вивезення людей», - сказав керівник Сергій Середа.

 

У центрі лікування за період війни зупинялися близько ста вимушених переселенців.

 

«Наша команда спеціально для цього веде облікову та гостьову книги, де люди залишають відгуки щодо перебування в центрі. Також була велика кількість людей, яких ми евакуювали та надавали їм необхідні умови, але вони були тут тимчасово, бо швидко вирішувалось питання прихистку або подальшого  виїзду. У кожної людини, яка звертається до нас, є своє прохання: у когось є кошти - треба знайти лише житло, а в інших немає нічого і їм потрібна повністю наша підтримка», - зазначив очільник центру.

 

Зараз тут перебувають 26 переселенців: серед них четверо жінок, решта – дітки.

 

«Сьогодні у нашому центрі "Вихід є" відбулася вистава для дітей-переселенців. На заході були присутні 11 таких діток та люди, які наразі перебувають на лікуванні у центрі. Розважав дітей та дорослих наш друг - клоун Тяпа зі своєю програмою фокусів. Фахівці центру планують на постійній основі створювати розважальні заходи та спеціальні програми, щоб відволікти діток від жахливих подій в Україні», - повідомив керівник центру.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: