Вимагали гроші, погрожували, підпалювали. СБУ затримала банду, яка діяла на Дніпропетровщині

КРИМІНАЛ
12.02.21 - 13:00

У Дніпрі СБУ затримала учасників угруповання, причетного до залякування людей у різних регіонах. Учасники банди тероризували людей у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях, - інформує СБУ. 

Їхнього ватажка, кримінального авторитета на прізвисько «Арієць», співробітники СБУ затримали ще у квітні 2020 року. 

 

За даними української спецслужби, після затримання лідера угруповання, частина його учасників продовжила кримінальну діяльність. Фігуранти, які входили до складу «силового крила» банди, займалися систематичним вимаганням грошей у громадян через погрози фізичної розправи та підпали майна.

 

Зловмисники вимагали 70 тисяч доларів від місцевого фінансового консультанта у сфері ІТ-технологій. За цю суму «гарантували» чоловіку можливість безперешкодного ведення бізнесу. У разі відмови, потерпілому погрожували насильством та фізичною розправою.

 

Співробітники СБУ, із залученням Центру спеціальних операцій «А», затримали трьох активних учасників угруповання під час передачі частини грошей. Один із фігурантів намагався втекти на автомобілі, проте був оперативно затриманий правоохоронцями. 

 

Вирішують питання повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії. 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: