Вирок не пролунав. Судове слухання у справі Аміни Менго призначили на 25 листопада

РЕЗОНАНС
23.11.21 - 15:20

У Дзержинському райсуді Кривого Рогу сьогодні очікували на вирок у резонансній справі Аміни Менго - криворізької дівчинки, спалені рештки якої були знайдені затопленими у водоймі 4 роки тому. У залі, з надією почути довгоочікуваний вирок, зібралися представники криворізьких ЗМІ.

Але на засіданні до вироку так і не дійшли. Не відбулися навіть заплановані дебати, хоча на слухання з'явилися всі учасники цього гучного процесу, крім адвоката потерпілої Елли Менго, Сергія Гуртового.

 

Бабуся загиблої дівчинки теж була присутня на сьогоднішньому засіданні. Вона заявила, що згодна продовжити слухання без свого захисника. 

 

Проте прокурори Олексій Пустоваров та Олена Велегура подали спільне клопотання про надання їм додаткового часу (2-3 дні) на те, щоб змінити обвинувачення і погодити це з керівництвом.

 

Як повідомляють наші журналісти з зали суду, прокурор Олексій Пустоваров стверджує, що мова не йде про зміну якоїсь частини чи статті обвинувачення. 

 

Сторона захисту обвинувачених теж підтримала це клопотання. Суддя Наталія Вікторович його задовольнила.

 

Наступного разу учасники процесу мають зібратися за два дні, 25 листопада.

 

Нагадаємо, про зникнення 6-річної Аміни у Кривому Розі стало відомо у червні 2017 року. Прийомні батьки, які виховували дівчинку, заявили правоохоронцям, що вона щезла - вийшла з машини на залізничному вокзалі та назад не повернулась. Дитину намарне шукали поліція й волонтери. А згодом криворіжців вразила шокуюча новина - тіло дівчинки нібито розчленували й спалили в духовці її прийомні батьки, а обвуглені рештки в пакеті затопили у водоймі. Влітку 2017-го правоохоронці офіційно підтвердили, що знайдені в річці рештки належать зниклій дівчинці. У нарузі над тілом прийомної дочки поліція підозрює прийомних батьків. Чоловіка й дружину звинувачують за ч. 3 ст. 297 (Наруга над тілом загиблого) ККУ, а також за ст. 383, 384 (Завідомо неправдиві показання) ККУ. Суд над ними триває п'ятий рік...

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: