Висока ціна нашого спокою. У в/ч 3011 Нацгвардії вшанували пам'ять полеглих побратимів

ПАМ'ЯТЬ
23.07.20 - 9:52

Сьогодні о 8-ій ранку у військовій частині 3011 Нацгварідї України відбувся мітинг-реквієм до 6-ї річниці загибелі генерал-майора Олександра Радієвського, командира стрілецького батальйону Павла Сніцара та солдата строкової служби Ігоря Коцяра.

Бійці загинули 23 липня 2014 року, визволяючи місто Лисичанськ на Луганщині. Керівництво та військовослужбовці бригади з сумом і шаною згадали подвиг своїх побратимів.

 

Минуло 6 років, але такі рани не заживають...Від самого початку війни на Сході країни, криворізькі гвардійці проявили мужність та героїзм у боях із незаконними збройними формуваннями так званих ЛНР-ДНР та російськими найманцями, не шкодуючи свого здоров’я та життя. Бійці частини брали участь у звільненні Лисичанська, Слов'янська, Семенівки, Миколаївки, Сєвєродонецька.

 

У боях під Лисичанськом загинув командир бригади Олександр Радієвський. Звання генерал-майора йому було присвоєно посмертно. Того дня Криворізька бригада втратила одразу трьох військовослужбоців: російсько-українська війна обірвала життя командира стрілецького батальйону Павла Сніцара та солдата строкової служби Ігоря Коцяра. 

 

Наші оборонці заплатили високу ціну за наш спокій і можливість жити у мирному місті.

 

"Це була людина слова. Усе, що він казав, обов'язково втілював у життя. Це був Командир з великої літери", - згадує Олександра Радієвського старший прапорщик Михайло Єгоров.

 

Разом із ним у патрульному підрозділі проходив службу й солдат Ігор Коцяр.

"В Ігоря "горіли" очі. Завжди рвався бути першим. Він не боявся - хотів бути поруч зі своїми хлопцями та захищати свою Батьківщину. Я хочу вкотре подякувати батькам Ігоря за його виховання - це була чесна та справедлива людина, справжній воїн та приклад для інших", - говорить Михайло Єгоров.

 

"Пам'ять командира стрілецького батальйону полковника Павла Сніцара сьогодні вшанували і на Алеї Слави у Кропивницькому, де він похований. Військовослужбовці, представники громадськості, рідні та друзі поклали квіти до пам'ятника герою та взяли участь у молебні. Біля меморіальної дошки комбатові по вулиці, названій на честь гвардійця, теж відбувся мітинг-реквієм з покладанням квітів", - кажуть у пресслужбі частини.

 

Гвардійці вшанували пам'ять полеглих побратимів хвилиною мовчання, квітами і теплим спогадом. Поминальний молебень відслужили священники УПЦ. 

 

Нагадаємо, 23 серпня 2018 року частині присвоєне почесне найменування. Тепер вона носить ім'я Петра Калнишевського - останнього кошового отамана Запорозької Січі. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: