"Я програв на чемпіонаті"...Написав найменший криворізький спортсмен незадовго до загибелі

КОМЕНТАР
02.11.21 - 11:40

Криворіжці cьогодні - у скорботі. 2 і 3 листопада в Інгулецькому районі оголошені днями жалоби через загибель у ДТП тренера та трьох вихованців ДЮСШ №2.

Як ми писали, на трасі Кривий Ріг – Кропивницький – Запоріжжя вночі 1 листопада сталася страшна ДТП, у якій загинули тренер з карате 46-річний Руслан Тодорашко та троє його вихованців 11, 12 та 16 років. Вони поверталися із чемпіонату України, який проходив у Вінниці.

 

Як попередньо повідомила поліція, KIA Sportage під керуванням Руслана Тодорашка виїхала на зустрічну смугу і врізалась у великотоннажну вантажівку Renault Magnum. Від зіткнення KIA перекинувся на дах, а тіла загиблих із понівеченого автомобіля діставали рятувальники Долинської.

 

Наразі відомо, що в KIA Sportage двоє людей сиділи попереду, а двоє ззаду.

"За кермом був 46-річний тренер Руслан Тодорашко, поряд з ним на пасажирському сидінні – 16-річний Данило Перець. На задньому перебували 12-річна Анастасія Улітко і 11-річний Артем Куропятник", – уточнили правоохоронці.

 

"Він мчав прямо на мене, але мені не було куди подітися"

 

Водій фури, 39-річний Михайло Тиндяков, розповів, що бачив, як КІА несеться на нього, намагався уникнути зіткнення, але це, на жаль, не вдалося.

 

"Я рухався у бік Кропивницького, назустріч мені їхали дві машини. Одна з них зробила різкий маневр і пішла по моєму узбіччі. Мені не було куди подітися, а його смугою йшла інша машина... Перед самим зіткненням водій KIA вирвав з узбіччя автомобіль і став повертатися до своєї смуги, але було пізно. Він або відволікся, або заснув, а може, хотів обігнати машину, що йде попереду,  – припустив чоловік.

 

У водія вантажівки травмоване око, але не внаслідок аварії. Виявилося, що на нього накинулися батьки загиблих дітей. Вони їхали в іншій машині, попереду.

 

 

Спортсмени поверталися з чемпіонату додому

 

У Дитячо-юнацькій спортивній школі №2 Кривого Рогу не можуть оговтатися від страшної новини.

"Усі троє загиблих дітей були вихованцями нашої школи. Вони поверталися з чемпіонату України з кіокушинкай карате, який проходив у Вінниці. Руслан – досвідчений тренер, виховав багато спортсменів, серед них і майстри спорту, і кандидати. Дітки дуже гарні... Дуже важко", – розповіли в адміністрації.

 

У ДЮСШ також додали, що Анастасія Улітко посіла перше місце на чемпіонаті й дуже хотіла додому, щоб відсвяткувати перемогу.

 

16-річний Данило Перець, попри свій юний вік, уже був суддею Національної федерації кіокушинкай карате, але й сам не припиняв виступати.

 

Найменший загиблий криворіжець - 11-річний Артем Куропятник. За кілька годин до аварії, юний каратист написав на своїй сторінці в Instagram, що програв на чемпіонаті. Але, як бачимо, це виявилося не найстрашнішим в його житті...

 

Президент Національної федерації кіокушинкай карате Олександр Гончаренко розповів журналістам, що за його інформацією, Руслан Тодорашко заснув за кермом.

"Така трагедія трапилася... Заснув за кермом і вилетів на зустрічку... Гарна була людина. Руслан – суддя міжнародної категорії, підготував призерів чемпіонату Європи. Ми готуємося виїжджати до Кривого Рогу на похорон", – повідомив Гончаренко.

 

За фактом смертельної ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України "Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами". 

 

 

Джерело - Обозреватель.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: