"Я просто вчинив по-людськи". Як 13-річний криворізький Іванко двох хлопчаків з річки порятував

ЕКСКЛЮЗИВНО
06.01.22 - 16:04

Учора 13-річний учень школи №124 Іван Сементовський, прогулюючись уздовж берега Саксагані, неподалік мікрорайону Гірницький, врятував двох дітей, які провалились під кригу. Хлопчики борсались по груди у воді і кликали на допомогу. Довго роздумувати Іванко не став - кинувся витягати хлопчаків.

 

Як ми писали, на крики дітей відреагував і молодий чоловік, який допоміг Івану витягти підлітків. Після того, як їх врятували, Іван викликав карету медичної допомоги і залишився її чекати. Сміливцям вдалося визволити з ополонки 10- та 11-річного учнів школи №126 та 124. Постраждалих швидкою доправили до дитячої лікарні №4 з попереднім діагнозом "переохолодження". Згодом дітей у задовільному стані забрали з лікарні їхні мами.

 

Наші журналісти зустрілися з 13-річним героєм, його мамою, Ольгою Сементовською, та Олегом Січкаруком, начальником Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

 

"Учора я гуляв тут із другом, а ті хлопчаки каталися на кризі. Раптом чую - дуже голосні крики. Я зрозумів, що хлопці провалилися, і одразу ж побіг рятувати. І ще хлопець перехожий теж кинувся мені допомагати. Хлопчики були недалеко від берега, але провалилися досить глибоко. Вода діставала їм до шиї, ще б трохи - і вони б потонули. Я став на коліна, простягнув руку і почав витягати одного з них. Перший хлопчик був легкий, ми його швидко витягли, а другий - трохи важчий. Сам я його дістати не зміг, тож перехожий мені допоміг. Коли ми їх витягли на берег, я зателефонував у швидку. Це перший такий випадок у моєму житті, що я когось рятую, але героєм себе не вважаю. Кожна людина б так зробила на моєму місці. Ось і той хлопець теж довго не роздумував", - розповідає про пригоду Іван.

 

Мати Івана, Ольга Сементовська, зізнається журналістам, що учора їй довелося понервуватися.

 

"Я зателефонувала сину, щоб покликати його обідати. Він довго не брав слухавку, а коли нарешті взяв - у нього був тривожний голос і часте дихання. "Ми на швидку чекаємо, тут хлопчики тонули, а ми їх рятували, я мокрий весь", - сказав мені син. Я захвилювалась і попросила його скоріше бігти додому, а він каже: "Та ні, ми ж на швидку чекаємо". Син - молодець, вчинив по-людськи, мужньо. Як і той юнак, який прийшов на допомогу. Добре все, що добре закінчується. Діти живі й здорові - це найважливіша допомога для батьків", - каже матір юного героя. 

 

Від Криворізького районного управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області хороброму семикласнику вручили Подяку.

"Іван не стояв осторонь біди, а почав допомагати хлопцям. Це вчинок, який заслуговує на повагу. Дякуємо його батькам за належне виховання дитини. Підготуємо клопотання для нагородження хлопчика за його мужній вчинок", - зауважив Олег Січкарук, начальник Криворізького райуправління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, який і вручив рятівнику подяку.

 

За інформацією начальника Головного управління ДСНС України Андрія Кульбача, 13-річного Івана подали на присудження премії у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: