Як планують вакцинувати криворіжців: хто, де і коли це робитиме?

КОМЕНТАР
08.02.21 - 14:56

Кабінет міністрів України затвердив план масової вакцинації населення проти COVID-19. Її тривалість запланована до 2022-го року, а кількість щеплених українців залежатиме від своєчасного постачання та кількості вакцини, яка надійде в країну.

Перебіг кампанії з вакцинації прокоментував заступник начальника міського управління охорони здоров'я Олександр Лук'яненко.

 

"Перший етап мають розпочати в лютому 2021 року, - пояснив посадовець. - На цьому етапі уряд планує щеплювати медичних працівників лікувально-профілактичних закладів, в яких надають меддопомогу хворим на COVID-19. У нашому місті таких лікарень 9, перелік цих працівників вже наданий до обласного штабу з проведення вакцинації. Крім цих співробітників, насамперед планують щеплювати військовослужбовців, який несуть службу в ООС. Вакцинувати їх збираються американською вакциною Pfizer, яку Україні в якості гуманітарної допомоги має надати Фонд боротьби з COVID-19. 

 

На другому етапі щеплюватимуть медичних працівників, які надають первинну та екстрену допомогу хворим на COVID-19, а також людей віком понад 80 років (орієнтовно, у червні 2021 року). Якою саме вакциною - поки не відомо.

На третьому етапі вакцинуватимуть людей віком від 60 до 79 років, а також працівників критично важливих структур державної безпеки та інших держорганів. Орієнтовно, це буде у вересні-жовтні 2021 року.

 

Четвертий етап має відбутися у березні-квітні 2022 року (терміни вказані приблизно, оскільки точні дати постачання вакцини не відомі)".

 
За словами Олександра Лук'яненка, усім, хто прийме рішення про вакцинацію, її зроблять медики Центрів первинно-санітарної допомоги за місцем мешкання. Зрозуміло, що щеплення необхідно зробити якомога більшій кількості людей.

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: