Як у Кривому Розі цього року підтримуватимуть і розвиватимуть освітню галузь?

ОСВІТА
04.01.21 - 14:16

У Кривому Розі у 2021 році будуть збережені та розширені всі освітні програми. На утримання та розвиток освітньої галузі спрямують понад 3,3 млрд грн або 43% бюджету міста.

У 2021 році передбачають 2,7 млрд грн на заробітну плату освітян. Наступного року її збільшать в середньому до 26%, залежно від категорій працівників. Ці кошти за цільовим призначенням передбачені на заробітну плату педагогічних працівників шкіл, вихователів садків та педагогів позашкільних закладів.

 

«Освітня галузь Кривого Рогу була, є і буде пріоритетною. Ми не тільки зберегли, але і розширили програми забезпечення безкоштовного харчування школярів. Учні 1-4 класів, діти з багатодітних сімей, які опинилися у скрутному становищі, діти зі студентських сімей та діти, батьки яких воюють, загинули чи пропали безвісти на Сході України, будуть харчуватися за рахунок міста. Крім того, збережені всі надбавки та доплати педагогічним працівникам. Також цього року ми будемо капітально ремонтувати заклади освіти та закуповувати сучасне обладнання», - зазначив міський голова Костянтин Павлов,.

 

Коштом міського бюджету покривається заробітна плата технічного персоналу, медичних сестер, працівників харчоблоку (які не фінансує держбюджет), розрахунки за енергоносії, харчування дітей та учнів, а також всі інші видатки для забезпечення діяльності закладів освіти.

 

У межах Програми перспективного розвитку освіти, 33,3 млн грн передбачено для проведення капітальних ремонтів в освітніх закладах та придбання сучасного обладнання. Майже 27,5 млн грн підуть у 2021 році на будівництво, реконструкцію та реставрацію, капітальний ремонт освітніх установ. Зокрема, планують капітально відремонтувати покрівлі у школах №№ 73,31,17,55, басейн у садочку №88 та спортивну залу у школі №48.

 

Більше 3 млн грн направлять на реалізацію проєктів-переможців конкурсу «Громадський бюджет» та більше 5 млн грн. - на придбання обладнання. 

Для створення безпечних умов перебування дітей в закладах освіти під час пандемії, планується майже 12 млн грн з міського бюджету направити на придбання засобів медичного призначення: засобів індивідуального захисту, антисептиків, паперових рушників. 

 

«Коштом міського бюджету у напрямках «Освіта» і «Фізична культура і спорт» у 2021 році планують утримання 339 освітніх закладів та установ: 152 дитячих садочки, 134 закладів загальної середньої освіти, в тому числі 2 навчально-реабілітаційні центри, 33 позашкільних заклади, інклюзивно-ресурсний центр, міжшкільне навчально-виробниче об’єднання, центр професійного розвитку педагогічних працівників та 10 ДЮСШ», - підкреслила Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти і науки.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: