Як у Кривому Розі розбудовують єдину систему відеоспостереження

АКТУАЛЬНО
18.03.21 - 10:36

Міський голова Костянтин Павлов провів робочу нараду з керівниками управлінь та департаментів щодо перспективних напрямків діяльності міського Ситуаційного центру.

Костянтин Павлов доручив управлінню розвитку підприємництва та культури, охорони здоров’я, департаменту освіти та науки і ДРІМ підготувати йому повний аналіз наявних та працюючих відеокамер по кожному підпорядкованому їм закладу з перспективою підключення до міської системи відеоспостереження.

 

Особливу увагу мер акцентував на створенні безпечних умов у закладах освіти.

 

«Враховуючи інциденти з дітьми, які, на жаль, сталися останнім часом, необхідно пришвидшити процес активізації проєкту «Безпечна школа» та у наступному конкурсі «Громадський бюджет» передбачити проєкти розбудови системи безпеки. Департаменту освіти та науки потрібно активізувати свою роботу: відеоспостереженням повинні бути охоплені всі установи галузі, враховуючи й палаци культури, де займаються діти. Зокрема, у нас немає об’єктивної інформації стосовно систем відеоспостереження на об’єктах бізнесу. Насамперед, це суб’єкти торгівлі. У Кривому Розі працює декілька великих мереж, і майже всі вони обладнані системами відеоспостереження. Але не до всіх управління розвитку підприємництва зверталося з пропозицією підключитися до загальної системи відеоспостереження. По медицині - облаштована лише одна амбулаторія. Це неприпустимо!" - підкреслив Костянтин Павлов.

 

Цьогоріч планують закупити коштом міського бюджету ще 40 камер відеоспостереження.

 

"Нам зараз потрібно максимально залучити школи, дитячі садочки, торговельні мережі, палаци культури, ОСББ, у яких розташовані прилади відеоспостереження, щоб вони приєдналися до міської системи відеоспостереження. Це допоможе нам у подальшому, без дублювання із уже діючими камерами, розмістити наші камери», - сказав мер.

 

Костянтин Павлов поставив завдання департаменту розвитку інфраструктури міста разом із районами виявити місця з найбільшою дислокацією дітей у позаурочний час (парки, сквери) і включити ці об'єкти до плану з установки камер.

 

Нагадаємо, для безпеки громадян у Кривому Розі створюють єдину систему відеоспостереження. На сьогодні, підключені 136 камер: 46 камер управління поліції (23 – оглядові, 23 – розпізнавання номерних знаків) та 90 камер на об’єктах інфраструктури. На перехрестях вул. Волгоградська – вул. Дарвіна та вул. Кобилянського – проспект Миру встановлено 7 оглядових камер з можливістю запису відеоархіву. На 2021 рік заплановано монтаж та налаштування серверного обладнання, а також встановлення додаткових камер відеоспостереження на основних перехрестях.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: