Як вигідно і легко замінити котел: п'ять важливих правил

РЕКЛАМА
17.09.21 - 9:57

Установка газового котла – одне з найпростіших, зручних і недорогих рішень, що дозволить обігріти оселю. Щоб система була гранично універсальною й ефективною, потрібно враховувати індивідуальні характеристики приміщення та побутові потреби споживання.

Як вигідно і легко замінити котел

 

Перше правило.  Подбайте про ефективність споживання газу. Обирайте котел необхідної потужності. Потужність обладнання має відповідати потребам споживання газу. Потужність розраховується за наступною формулою: 1 кіловат на 10 квадратних метрів при стандартній висоті стелі до 3,5 метра.

 

При виборі газового котла для опалення та гарячого водопостачання  необхідно врахувати наступні чинники:

-      Систему опалення. Вона може бути поверхневою, радіаторною або повітряною.

-      Матеріал теплових мереж.

-      Загальну опалювальну площу.

-      Точки водозабору.

-      Тепловтрати.

 

Для того, щоб правильно розрахувати потужність, потрібно звернутися до професіоналів. Для цього вам необхідно звернутися до найближчого 104.ua Клієнтського простору.

 

Друге правило.  Подбайте про свою безпеку. Беріть котел із закритою камерою згоряння. Котел із відкритою камерою згоряння бере повітря для згоряння безпосередньо з приміщення, а виділення продуктів згоряння забезпечується через стаціонарний димохід. Котел із закритою камерою згоряння - це безпечне рішення для вашої оселі. Повітря, для порівняння, в них нагнітається за рахунок зовнішньої турбіни і надходить через короткий подвійний димохід. Вони виділяють менш токсичні продукти горіння, а примусова тяга дозволяє викидати продукти горіння майже на 3 метри від житла.

 

Третє правило. Заощаджуйте кошти. Одразу визначтеся: одно-, чи двохконтурний котел. Одноконтурні газові котли дають лише можливість обігріву будівлі. У таких пристроях є один опалювальний контур, призначений для нагріву теплоносія і його подачі в опалювальні прилади. А двохконтурні газові котли - універсальні, дозволяють забезпечити будинок не тільки теплом, але і гарячою водою.

 

Четверте правило. Модель котла. Вона має відповідати типу збудованої газової системи.

 

П’яте правило. Сертифіковане обладнання. Інколи, аби заощадити кошти, клієнти купують обладнання, завезене з-за кордону. Часто воно вже пропрацювало більше 10 років. Тому такі котли споживають на 20-30% більше газу. А запчастини знайти досить складно, тому що їх знято з виробництва. Для нового обладнання суттєве значення має періодичність обслуговування у перші 5 років експлуатації. Якщо не проводити регулярне обслуговування, то коефіцієнт корисної дії може впасти на 40%.

 

Придбати котел можна у найближчому 104.ua Клієнтському просторі, де персональний менеджер надасть професійну консультацію для найкращого вибору. Також нагадуємо, що новий котел після установки потрібно обов’язково узаконити, звернувшись до спеціалістів АТ «Криворіжгаз».

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: