Які подарунки криворізьким школам принесла звичка відділяти вторинну сировину?

СОЦІУМ
14.01.22 - 10:11

Уже 5 років триває проєкт зі збору вторинної сировини у середніх навчальних закладах “Я сортую з “Чистим містом”. За цей час було вже чимало прикладів користі збору макулатури, пляшок та кришечок як для довкілля, так і для самих шкіл.

 

Минулого року старанні дітлахи й дорослі отримали дарунки за свою екосвідому поведінку, - розповідають у ЗПП "Чисте місто. 

 

Екодружній стиль життя став моделлю сталої поведінки Криворізької педагогічної гімназії та для гімназійної спільноти дав можливість облаштувати костюмерну, виготовляти декорації та атрибути для виступів профільних команд, придбати комплект спортивної форми для баскетбольної команди, пошити декілька комплектів сценічних  костюмів для виступів.

 

 

Послідовність у принципах сталого розвитку продемонструвала КЗШ №125, придбавши за кошти від роздільного збору вторинної сировини вживаний диван для фоє (місце для відпочинку учнівства на перерві).

 

 КЗШ №62 за два збори вторинної сировини отримала суму, достатню для власного внеску за програмою громадського бюджету. Вони змогли перемогти та реалізувати куточок відпочинку без гаджетів для школярства.

 

46 школа теж пов`язала збір  вторинної сировини з можливістю робити життя приємним та яскравим. Завдяки працівницям та працівникам закладу, дітям і батькам, вже оновили їдальню, але на цьому робота не спинилася. Тепер в яскраві фарби перевдягнулося фоє.

 

 

Важливість коридорного простору відзначили і в КЗШ №27 - "На крилах успіху". Заклад здав вторинну сировину, а на отримані кошти зробив сучасне оформлення для стін — гідну фотозону для святкових подій.

 

Гімназія №36 разом з розвитком екосвідомості зробила внесок у фізичну культуру школярства. За отримані від роздільного збору твердих побутових відходів кошти було придбано спортивний інвентар: м’ячі баскетбольний та волейбольний, бадмінтон та воланчики, скакалки 10 штук, тенісні м’ячики.

 

 

КЗШ №102 цього разу за отримані від сортування кошти придбала дві коркові дошки для кімнати шкільного дитячого об’єднання «Світанок». Тепер інтерактивні заняття та тренінгові сесії проходитимуть ще цікавіше. 

 

У Криворізькому ліцеї "Джерело" давно прийняли рішення, що кошти від вторсировини витрачатимуть на благодійні акції: допомогу онкохворим дітям, сиротам Донбасу, раді ветеранів житломасиву С.Колачевського, волонтерській організації "Промінь життя", бібліотеці ліцею - на придбання книжок криворізьких авторів, церкві Іоанна Хрестителя

 

 

КЗШ №122 пов`язала екологічну складову зі святами, потурбувавшись про затишок всередині школи, так і про навколишнє середовище. За гроші від роздільного збору вторинної сировини була придбана акустична система, яка посилює відчуття перемог та радостей. Тут навіть сам Святий Миколай вступив у кооперацію за проєктом з роздільного збору, обмінявши вторинну сировину на солодощі для дітлахів. Бо ж відкриті до співпраці разом можуть творити дива, - переконані у ЗПП "Чисте місто".

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»