Ю. Вілкул: Місто максимально подбало про організацію дотримання протиепідемічних заходів під час проведення ЗНО

ОСВІТА
15.07.20 - 14:26

В умовах карантину, Кривий Ріг створює зручні та безпечні умови проведення ЗНО. Організація основної сесії - на контролі міського голови Юрія Вілкула.

Так, бюджетним коштом для 31 пункту тестування придбали безконтактні пірометри, дезінфекційні засоби для рук та поверхонь, захисні екрани, рукавички та маски. Всі працівники пунктів, напередодні ЗНО, пройшли експрес-тестування на наявність коронавірусної інфекції.

 

Для проведення основної сесії, до співпраці освітян, правоохоронців та медиків долучилися представники Держспоживслужби. Також, завдяки наполегливості міської влади, для безпеки учасників ЗНО, німецьку, іспанську та французьку мови криворіжці писали у Криворізькій гімназії, а не від’їжджали до Дніпра, як це було у минулі роки.

 

«Кривий Ріг вирішує складні завдання для забезпечення пунктів проведення ЗНО, адже карантин вніс свої корективи у наше життя. Такого випробування педагоги, випускники та їхні батьки не переживали ще ніколи. Тому ми надали все необхідне та ґарантовано забезпечили перебування здорового персоналу на пунктах», - зазначив міський голова.

 

На сьогодні, основна сесія ЗНО - вже на завершальному етапі. Її учасники склали математику, українську мову та літературу, історію України, фізику, біологію та іноземні мови. Залишились іспити з географії та хімії. Поетапно, з 17 до 29 липня, на інформаційні сторінки учасників надійдуть результати тестів з усіх предметів. 

 

«Хочу відзначити, що явка на ЗНО у цьому році нижча, ніж у минулі роки. ЗНО з історії України складали 61,5% випускників, 68,2% – українську мову та літературу, англійську мову складали 87,8 %. Уповноважені особи від Українського центру оцінювання якості освіти на пунктах тестування відзначають високий рівень дотримання загальних правил, вимог та дисципліни серед учасників. Витримують соціальну дистанцію. Але без порушень не минулося - 8 осіб вилучили з аудиторії. Крім того, у трьох учасників виявили підвищену температуру, їм запропонували звернутися до сімейних лікарів. Отримавши медичну довідку, вони зможуть зареєструватися на додаткову сесію, яка відбудеться з 24 липня до 10 серпня», – розповіла Вікторія Полякова, головний спеціаліст департаменту освіти і науки. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: