Ю. Вілкул: Місто робить все можливе, аби тепловики підготувалися до початку нового опалювального сезону

ВАЖЛИВО
20.05.22 - 12:41

Навіть в умовах величезного навантаження на міський бюджет через війну, у Кривому Розі  триває копітка робота з підготовки до чергового опалювального сезону.

В. о. міського голови Кривого Рогу, заступник голови Ради оборони міста Юрій Вілкул провів робочу нараду з контролю та підготовки теплогенерувальних підприємств міста до осінньо-зимового періоду 2022-2023.

 

Керівництво «Криворіжтепломережа» відзвітувало, як тривають роботи на котельні «ДКМС 80» - реконструкція та модернізація об’єкту.

 

«Кривий Ріг стабільно пройшов минулий опалювальний сезон і, незважаючи на воєнний стан, робить все, аби наступний опалювальний сезон в місті розпочався вчасно й тривав також стабільно. Попри значне навантаження на міський бюджет, в місті не тільки ремонтуються та модернізуються теплогенеруючі об’єкти, а й впроваджуються енергозберігаючі технології. Сьогодні, завдяки налагодженій системній роботі міста та підприємств, ми відпрацювали проблемні питання цієї зими та мінімізували всі ризики для стабільної роботи об’єктів теплокомуненергетики», - зазначив Юрій Вілкул.

 

Котельня «ДКМС 80» (дослідна колійна машинна станція) була введена в експлуатацію у 1983 році. Наразі котельня обслуговує 435 приміщень. 

 

«Зараз триває підготовка котельні «ДКМС 80» до роботи в новому опалювальному сезоні. Виконуються планові ремонтні роботи на обладнанні та теплових мережах. Триває заміна 4-х котлів «Братск-1Г» на сучасні автоматизовані котли, задля підвищення їх ефективності та зменшення споживання енергоресурсів. Також оновлюємо системи підготовки підживлювальної води, проводимо заміну мережних і підживлювальних насосів з обладнанням частотно-регулювальним приводом, з можливістю виводу керування на диспетчерський пункт. За рахунок зменшення споживання газу з’явиться можливість зменшити викиди у навколишнє середовище, заощадити витрати на  електроенергію та газ, що в умовах зростання цін на них дозволяє нам проводити всі заплановані регламентні роботи», - доповів головний інженер КП «Криворіжтепломережа» Олександр Єрін.

 

 

Всі роботи з модернізації котельні будуть завершені до початку нового опалювального сезону. Зараз в Кривому Розі тривають планові промивки опалювальної системи і профілактичні роботи на всіх теплових мережах житлових будинків. Продовжується капітальний та поточний ремонт 22 котелень. Виконується заміна теплових мереж. Загалом з початку 2022 року КПТМ «Криворіжтепломережа» виконано заміну 2 км теплових мереж (із 8 км запланованих), відновлено ізоляцію 2,2 км теплових мереж (із 10 км запланованих).

 

«Зараз ми маємо мобілізуватися й провести необхідний запланований комплекс робіт. Дякую колективу «Криворіжтепломережі», що ви працюєте, проводите модернізацію обладнання,  робите все можливе, аби підприємство було технічно готове до подачі тепла криворіжцям», - зазначив Ю.Вілкул

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: