Ю. Вілкул: У Кривому Розі, в умовах воєнного стану, продовжують працювати всі п’ятдесят амбулаторій, створений стратегічний запас медикаментів, проводяться ремонти у медзакладах

ВАЖЛИВО
30.04.22 - 8:58

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів виїзну робочу нараду в амбулаторії № 1 ЦПМСД №4 щодо питання організації діяльності закладів первинної медицини міста в умовах воєнного стану.

«З перших днів війни медицина міста була переведена на військові «рейки», створена госпітальна база, деякі лікарні переоблаштовані для прийому та надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям. Однак, ми розуміємо, що люди хворіють, народжують, потребують фахової консультації, а тому навіть в умовах воєнного стану продовжують працювати всі наші п’ятдесят амбулаторій, створений стратегічний запас медикаментів. Постійно повторюю і буду повторювати: дрібниць у нас не буває, тим більше, коли мова йде про здоров’я жителів. Усі послуги в амбулаторіях надаються безкоштовно для пацієнтів, також дбаємо про комфорт та належні умови праці для медперсоналу», - підкреслив Юрій Вілкул.

 

Центр первинної медико-санітарної допомоги №4 обслуговує понад 144 тисячі мешканців Саксаганського та Довгинцівського районів, з них майже 27 тисяч дітей.

 

В амбулаторії №1 Центру працюють 10 сімейних лікарів, терапевт, 2 педіатра, 2 лікаря-інтерна, старша медична сестра, 24 медичні сестри та 5 молодших медсестер. Амбулаторія обслуговує понад 20 тисяч криворіжців, майже 2 тис дітей. Для виїзду до пацієнтів додому в розпорядженні лікарів є автомобіль. У амбулаторії проводиться поточний ремонт. Вже замінили вікна в кабінетах прийому лікарів, процедурних та щеплень, встановили кондиціонери, в минулому році проведено ремонт системи опалення.

 

«Наша амбулаторія забезпечена всім необхідним: витратними матеріалами, ЗІЗ, деззасобами, ліками для надання невідкладної допомоги та іншим в достатній кількості. Зараз проводиться ремонт першого поверху амбулаторії. Відремонтували санітарні кімнати для пацієнтів, в тому числі, для людей з обмеженими можливостями. Також, облаштували рецепцію та створили комфортні умови для очікування пацієнтів», - сказала в. о. головного лікаря Анжеліка Логінова.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: