Ю. Вілкул: У Кривому Розі відкрили 50-ту сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини

ЗДОРОВ'Я
15.10.20 - 15:43

На житломасиві Карачуни по вулиці Миколаївське шосе, 21 відкрили амбулаторію №11 ЦМПД №6. Медичний заклад буде обслуговувати понад 9 тисяч криворіжців, щодня приймаючи до 90 відвідувачів.

В амбулаторії №11 працюватиме 4 лікаря та 18 медичних сестер. Тут створені комфортні умови, як для лікарів так і для пацієнтів. За кошти міського бюджету придбали нове обладнання, офісні меблі, телевізори, мобільні телефони для реєстраторів та медперсоналу, аналізатор крові, сечі, глюкометри, ЕКГ-телеметричний пристрій, тонометри, ЛОР та офтальмологічне обладнання. 

 

На першому поверсі розташовані кабінети для прийому хворих, немобільних пацієнтів, для забору біоматеріалів, рецепція, санітарні кімнати для пацієнтів, у тому числі, для осіб з обмеженими можливостями. 

 

На другому поверсі розташовані кабінети: щеплення, маніпуляційний, процедурний та кабінет завідувача амбулаторії. Також, для зручності пацієнтів, на першому поверсі облаштований аптечний пункт КП «Фармація».

 

Подбали і про зручності для відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями: ганки входів до амбулаторії, санвузол, кабінет на першому поверсі обладнані тактильними накладками жовтого кольору та пандусами. 

 

Вітаючи медиків та жителів мікрорайону Карачуни з відкриттям амбулаторії, міський голова Юрій Вілкул сказав: 

 

«Ми системно розвиваємо медичну галузь у Кривому Розі – модернізуємо лікувальні установи, у тому числі, ті лікарні, які раніше перебували в обласному підпорядкуванні і були передані нам тільки рік тому, купуємо автомобілі медичної допомоги, закуповуємо нове сучасне обладнання, відкриваємо реабілітаційні центри та нові амбулаторії. Криворіжці повинні отримувати якісну, доступну медичну допомогу. Відкриваємо вже 50-ту амбулаторію, в планах ще 16. Ми отримали дуже гарну, простору сучасну амбулаторію. Я бажаю медичним працівникам комфортно себе в ній почувати, а відвідувачам – приходити сюди лише у профілактичних цілях, а не по хворобі». 

 

Відновили покрівлю на даху, замінили підлогу на другому поверсі та всі інженерні мережі, встановили більше 50 енергозберігаючих віконних блоків та утеплили фасад. 

 

Також, за виділені з міського бюджету кошти, будівлю обладнали пожежною та охоронною сигналізацією, встановили відеоспостереження, провели внутрішню телефонізацію та протягнули комп’ютерну мережу. Наведений лад навколо амбулаторії.

 

«У зв’язку з пандемією коронавірусу, цей рік видався дуже складним. Але, не зважаючи на ризики сьогодення, міська влада винайшла і направила ресурси на підтримку закладів охорони здоров’я, щоб захистити своїх мешканців. Ми вдячні міському голові, будівельникам і всім, хто займався реконструкцією будівлі. Ця амбулаторія стала невід’ємним елементом інфраструктури житлового масиву Карачуни. Головне – вона поруч, не потрібно їхати і це зручно», – сказала Алла Семеніхіна, в.о. головного лікаря ЦПМСД №6.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: