Ю. Вілкул: В інфекційну лікарню поставлено ще 2 апарати ШВЛ

ВАЖЛИВО
13.08.20 - 17:21

До Кривого Рогу надійшли апарати штучної вентиляції легень. Два високотехнологічні та інноваційні ШВЛ будуть працювати в інфекційній лікарні міста. Раніше до інфекційки, коштом міського бюджету, було поставлено 24 апарати ШВЛ експертного класу та 10 моніторів.

Під час передачі нового сучасного обладнання, міський голова підкреслив важливість спільної роботи із забезпечення лікарень міста. 

 

 

«На початок пандемії в Кривому Розі було 104 апарати штучної вентиляції легенів. Ми закупили ще 24 апарати ШВЛ високого рівня. Ми спостерігаємо, що кількість хворих в Україні росте, але ми добре підготовлені. Разом з волонтерами, різними фондами та компаніями забезпечили всім необхідним наші медичні заклади. Ми сподіваємося, що другої хвилі пандемії і не буде, але необхідно бути готовими до всього», - відзначив міський голова.

 

 

Крім того, коштом міського бюджету раніше було придбано все необхідне для діагностики коронавірусної інфекції та обладнання: 36 кисневих концентратори, 2 апарати для проведення ПРЛ та обладнання для проведення ІФА. Також закуплені засоби для лікування хворих у стаціонарі та реактиви для лабораторних досліджень і ЗІЗ.

 

 

Сучасне обладнання подароване фондом Ріната Аметова. З початку пандемії 7 апаратів ШВЛ вже були передані фондом у лікарні Кривого Рогу. 

 

 

Криворізька інфекційна лікарня, за підтримки благодійних фондів, громадських організацій, місцевого та інших бюджетів, уже отримала 2 портативних УЗД-апарати, 13 концентраторів, 2 пересувних рентген-діагностичних комплекси, що дозволяють проводити рентген-дослідження важкохворим пацієнтам без транспортування до рентген-відділення, монітори пацієнта. Також за фінансової підтримки міста інфекційна лікарня придбала вкрай необхідне обладнання: ЕКГ, дефібрилятор, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення. 

 

 

Сьогодні в інфекційці лікуються 39 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, ще 23 мають підозру.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: