Ю. Вілкул: З перших днів війни, Військовою адміністрацією в місті побудована система роботи з переселенцями

ВАЖЛИВО
15.06.22 - 10:13

У Кривому Розі вибудована система роботи з переселенцями: від допомоги з евакуацією, прийому людей в пунктах реєстрації до розселення та видачі продуктових наборів.

Кривий Ріг прийняв вже понад 60 тисяч переселенців з 15 областей України, усім, хто цього потребував, надана необхідна підтримка: від допомоги з евакуацією з прифронтової зони до розселення, медичної допомоги, харчування, допомоги у наданні соціальних та адміністративних послуг.

 

Під час виїзної робочої наради щодо організації роботи з внутрішньо переміщеними особами в одному із закладів тимчасового розселення в.о. міського голови Юрій Вілкул зазначив:

 

«Кривий Ріг продовжує надавати допомогу людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. У нас побудована та працює ціла система роботи з переселенцями. Наше завдання – підтримати людей. Це охоплює комплекс питань: від забезпечення соціальними та адміністративними послугами, медичною та психологічною допомогою, допомагаємо з працевлаштуванням та вирішуємо інші життєві питання. На це працюють всі необхідні служби у місті».

 

Коштами міського бюджету у всіх закладах тимчасового розселення внутрішньо переміщених осіб створені необхідні умови для життя. У закладах забезпечено безкоштовне триразове харчування, приміщення для проживання відведені з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних вимог, надання первинної медичної допомоги здійснюється згідно з санітарними правилами і нормами. Госпіталізація, лікування та обстеження мешканців закладів та їх дітей проводяться в медичних закладах.

 

 «Ми прийняли у різні періоди понад 150 чоловік з багатьох областей. У нас обладнано 100 місць, які забезпечені всіма необхідними санітарно-гігієнічними нормами. Є спортивна зала, ігрова кімната для дітей та кімната для навчання, туалетні кімнати та душові. Для відновлення емоційного стану є кімната психологічного розвантаження. В закладі є медичний блок, у якому цілодобово працюють 2 медичні сестри. При підтримці Військової адміністрації міста придбані медикаменти, канцтовари, дезінфікуючі та очисні засоби. За кошти міського бюджету організоване триразове харчування, меню складається з урахуванням сезонного асортименту овочів, фруктів та соків. Ми намагаємося створювати такі умови, щоб люди, які перебувають у нас, почувалися затишно та комфортно», - розповіла директорка одного з закладів.

 

Крім того, заклад отримав допомогу для підтримки ВПО, які тимчасово проживають в закладі. Засоби особистої гігієни, одяг, іграшки для діток та інші речі надаються людям, які мешкають у закладі.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: