Юні, активні, креативні. У мерії привітали відзнаками перспективну молодь Кривого Рогу

СВЯТО
17.11.21 - 13:50

До Міжнародного Дня студента, в.о. міського голови Ю. Вілкул зустрівся зі студентською молоддю міста. За високі досягнення у науковій, спортивній і громадській діяльності, майже 70 студентам вручили відзнаки та стипендії. 

Юрій Вілкул привітав представників студентської молоді  і наголосив на тому, що місту є ким пишатися, адже в освітніх закладах навчається талановита молодь.

 

«Як колишньому викладачу й ректору Криворізького технічного університету, мені завжди приємно зустрічатися зі студентством. Ви – наша надія й майбутнє Кривого Рогу. Ми пишаємося вами й завжди готові підтримати ваші креативні, добрі ініціативи та сприяти їх реалізації. Хочу висловити подяку всім студентам, які проявляють активну життєву позицію, беруть участь у загальноміських заходах, досягненнями у навчанні, творчістю та добрими вчинками – створюють позитивний імідж Кривого Рогу», - сказав Ю. Вілкул.

 

У Кривому Розі мешкає майже 180 тисяч молодих громадян віком від 14 до 35 років, з яких 27 тисяч – студентська молодь. Для самореалізації й розвитку студентства у місті створена й діє Програма реалізації молодіжної політики «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу» на 2021-2025 роки. Програма є центром підтримки талановитої молоді. В місті працюють молодіжні виконкоми, до складу яких входять представники найактивнішої студентської молоді, які беруть активну участь в суспільному житті Кривого Рогу. Завдяки спільній діяльності молоді й міста, у межах конкурсу «Громадський бюджет», йде реалізації вдалих молодіжних ініціатив. Цього року переможцями конкурсу стали 6 молодіжних та 10 спортивних проєктів.

 

 

«Приємно відчувати те, що у нашому місті  молодь чують, розуміють та допомагають. Така комунікація міської влади й молоді дуже потрібна. Студенти – найактивніша частина нашої громади. Ми молоді, творчі, волелюбні. Ми й надалі братимемо активну участь у житті нашого міста»,  - сказав Данило Міхєєв, студент КНУ.

У Кривому Розі створені всі необхідні умови для отримання якісної освіти й професійного становлення молоді. Щорічно 200 найталановитіших представників студентства отримують міські відзнаки за розвиток молодіжного руху та за видатні досягнення у різних сферах. 

 

Голова молодіжного виконкому Ілля Лисоконь сказав: «Саме сьогодні, до Міжнародного Дня студента, Міністерство молоді і спорту України підтвердило, що один із проєктів, реалізований в Кривому Розі, потрапив до "Національного каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні - 2021". Це створення сучасного студентського хостелу в Криворізькому педуніверситеті, за підтримки міської влади, навчального закладу і підприємств міста».

 

Кривий Ріг є лідером регіону за кількістю іменних стипендій. У цьому році 34 студенти були відзначені муніципальними стипендіями ім. Г.Гутовського та О. Поля. Крім того, муніципальні стипендії В.Бизова та В.Гурова отримали 10 молодих науковців і 10 студентів вищих навчальних закладів металургійної галузі.

 

Цьогоріч до Дня студентів відзначено 59 стипендіями найкращих криворізьких спортсменів та їхніх тренерів – призерів і переможців міжнародних і всеукраїнських змагань. 

«Я вдячна місту, що мої спортивні досягнення оцінені такої відзнакою, що міська влада не залишає без уваги  молодь та підтримує наші звершення, задуми та плани. Це чудовий стимул для  життєвих мрії та їх реалізації», - зазначила одна зі стипендіаток Анастасія Яновська.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: