Юрій Вілкул: До Дня Чорнобильської трагедії 1362 криворіжці отримають матеріальну допомогу від міста

ВАЖЛИВО
26.04.22 - 15:29

26 квітня, у день 36-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, у Кривому Розі відбулися загальноміські урочистості. В. о. міського голови Юрій Вілкул, представники громадських організацій, родини чорнобильців поклали квіти до пам’ятника на честь героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що у Меморіальному комплексі. 

Навіть в умовах воєнного стану у Кривому Розі не скорочено жодної муніципальної виплати. У межах найбільшої в Україні міської програми соцзахисту криворіжців з міського бюджету з початку року вже виділено 87,4 млн грн на соціальну підтримку мешканців. З особливою турботою місто турбується про чорнобильців. 

 

Юрій Вілкул зазначив:

 

«36 років минуло з трагічної дати, коли вибухнув Чорнобиль. Криворіжці поїхали на відновлення Чорнобильської АЕС, разом з іншими ліквідаторами  наші земляки захистили не лише Україну, а й увесь світ від  катастрофи!  Ми пам’ятаємо про їх подвиг!  Наше місто підтримує всіх без винятку своїх героїв. Діє муніципальна програма підтримки криворіжців пільгових категорій, в тому числі  чорнобильців. На передодні роковин Чорнобильської трагедії 1362 криворіжці отримали  матеріальну допомогу від міста. Хочу відзначити, що тільки у  Кривому Розі ліквідаторам також виплачується відшкодування вартості проїзду автомобільним або залізничним транспортом. Ми й надалі, незважаючи на складну ситуацію в країні, будемо турбуватися про своїх земляків».

 

Наталія Воробей, голова Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів  Криворізького об’єднання  ліквідаторів  та їх родин «Чорнобиль-86»  сказала:

 

«Кожний ліквідатор зробив неможливе - захистив нас своїми руками від «мирного» атому, віддав  своє здоров’я та життя. У нас в організації  більше 70 чоловік. Це – вдови, діти, ліквідатори  аварії на ЧАЕС.  Ми всі допомагаємо один одному і також щиро вдячні за підтримку. Особливо це важливо  для нас зараз, коли йде війна».

 

У межах реалізації міської Програми соцзахисту до Дня чорнобильської трагедії прийнято рішення про виплату допомоги 450 ліквідаторам з інвалідністю, 91 постраждалому унаслідок катастрофи на ЧАЕС, 609 вдовам померлих ліквідаторів та 312 дітям, які мають чорнобильський статус.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: