Юрій Вілкул направив до ВР звернення про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу

ОФІЦІЙНО
09.09.21 - 11:13

Позачергові вибори мера Кривого Рогу мають відбутися у зв'язку з трагічною загибеллю обраного більшістю криворіжців Костянтина Павлова. Вибори міського голови Кривого Рогу Верховна Рада може призначити вже у березні 2022 року.

«Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», звертаюся до Верховної Ради України з проханням про призначення позачергових виборів Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області у зв'язку зі смертю Криворізького міського голови Костянтина Юрійовича Павлова», – йдеться у зверненні Юрія Вілкула, обраного більшістю депутатів міськради секретарем, а отже, і в.о. мера до наступних виборів.

 

«Відповідно до Закону, мають відбутися вибори нового мера. До цього моменту, як і довірили мені депутати, я буду виконувати обов'язки міського голови й зроблю все можливе, щоб у Кривому Розі продовжилося виконання нашої спільної з Костянтином Юрійовичем Програми, були збережені соціальні гарантії для криворіжців, безкоштовний проїзд і соціальні виплати, були реалізовані інфраструктурні проєкти й програми з благоустрою міста. Це мій обов'язок перед земляками й перед пам'яттю Костянтина Павлова», – підкреслив Юрій Вілкул.

 

Також Юрій Вілкул висловив надію, що вибори пройдуть у суворій відповідності до законодавства, і криворіжці самі визначать той шлях, яким далі буде розвиватися місто.

«Юрій Вілкул протягом багатьох років відомий тим, що завжди тримає слово. Коли його нещодавно обирали виконуючим обов'язки, він сказав, що не затягуватиме зі зверненням про оголошення виборів. І він виконав обіцянку. Це повністю знімає будь-які спекуляції опонентів про те, що він хоче втриматися при владі. Якби Вілкул не направив цього листа до Верховної Ради, то виборів у Кривому Розі могло б не бути ще 4 роки. Всім відомий «луцький прецедент», коли в.о. мера Луцька не подавав прохання в Раду і сидів у кріслі мера чотири роки. А Юрій Григорович вчинив чесно і за законом», - прокоментував політолог Геннадій Сокуренко.

 

«Я постійно спілкуюся з криворіжцями, і люди дуже вдячні Юрію Вілкулу, що попри проблеми зі здоров'ям, він взяв на себе відповідальність за місто в дуже складний час до наступних виборів. Щиро сподіваюся, що після них той вектор розвитку міста, який заклали Вілкул і Павлов, і в якому головне – захист людей – буде збережений! Ми, як депутати міськради, будемо надавати всю можливу підтримку у виконанні їх об'єднаної програми, як би хто не хотів цьому перешкодити», –  наголосила депутатка міськради Вікторія Третяк.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: