Юрій Вілкул обраний академіком Євразійської академії гірничих наук

ПОДІЯ
18.02.21 - 14:33

Депутат міськради, лідер фракції «Блок Вілкула», голова бюджетного комітету Юрій Вілкул обраний академіком Євразійської академії гірничих наук. На сьогодні, він став першим і єдиним науковим діячем в Україні, який отримав це високе звання.

Мер Костянтин Павлов нині привітав Юрія Вілкула з присвоєнням високого звання.

 

«Я знаю, скільки Юрій Григорович доклав сил у розвиток вітчизняної і світової науки, вищої освіти в нашому рідному місті. Коли він був ректором університету, під його керівництвом були підготовлені тисячі висококваліфікованих фахівців. Коли він працював на посаді мера, то зумів домогтися, щоб університет отримав статус Національного. А чимало його наукових праць не тільки отримали міжнародне визнання, а й приносять реальну користь, в тому числі робота щодо більш безпечного для екології ведення робіт на підприємствах гірничо-металургійного комплексу. Це заслужене визнання і внесок у зміцнення авторитету Кривого Рогу та України в цілому», - підкреслив Костянтин Павлов.

 

Євразійська академія гірничих наук об'єднує провідних учених і фахівців країн Європи і Азії в галузі гірничої справи, геології, розробки техніки, технології видобутку і переробки корисних копалин, проєктування, будівництва та експлуатації гірничодобувних підприємств, гірничої екології та права, економіки та управління.

 

Юрій Григорович Вілкул - доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Є автором і співавтором близько 420 наукових робіт і 17 монографій. Має 96 авторських свідоцтв і патентів на винаходи. Член організаційного комітету Всесвітнього гірничого конгресу, Президент Академії гірничих наук України, член міжнародної асоціації гірничих професорів. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки за створення ресурсозберігальних вибухових технологій при розробці родовищ корисних копалин. Нагороджений медаллю ЮНЕСКО «За досягнення в науці» за особистий внесок в науку.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: