Юрій Вілкул: у липні допомогу з міського бюджету отримає ще понад півтисячі криворіжців

ВАЖЛИВО
22.07.20 - 16:16

Криворізька програма соцзахисту різнобічна - охоплює всі пільгові категорії  жителів. Понад мільярд гривень спрямовані з міського бюджету на підтримку мешканців.

Майже кожен третій мешканець Кривого Рогу отримує грошову підтримку з міського бюджету. Лише за однією Програмою соціального захисту протягом останніх 5 років видатки зросли в 10 разів - до 700 мільйонів гривень, які отримують криворіжці.

 

На липневому засіданні виконкому підтримані всі пропозиції мера та проєкти рішень соціального напрямку. На виплату матеріальної допомоги учасникам бойових дій, воїнам–інтернаціоналістам, підтримку дітей з інвалідністю та лікування мешканців із міського бюджету виділять додатково 2,3 млн грн.

 

Міський голова Юрій Вілкул сказав: «Незважаючи на непросту економічну ситуацію, в якій опинилася вся краіна в умовах пандеміі, у Кривому Розі не скоротили жодноі пільги та не припинили виплат допомоги найбільш соціально незахищеним мешканцям. Із міського бюджету, у межах розширеноі програми соціального захисту, підтримку отримуть 140 тисяч криворіжців. Це наші ветерани, учасники бойових дій, чорнобильці, багатодітні родини, люди з інвалідністю. Їм особливо потрібна підтримка, і рідне місто про них дбає».

 

 

У липні одноразову допомогу отримають 82 дитини з інвалідністю (по 10 тис грн, з початку року допомогу виплачено 2077 дітям на загальну суму 20,8 млн грн); 18 людей, прирівняних до учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок Другої світової війни (з початку року таку допомогу отримав 371 мешканець міста на суму1,1 млн. грн. ); 58 воїнів-інтернаціоналістів і сімей загиблих в Афганістані (з початку року допомогу отримали 2278 воїнів-інтернаціоналістів та членів сімей загиблих; з міського бюджету виплачено 11,7 млн грн).

 

Жителі звертаються по допомогу у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем та значними витратами на лікування. На засіданні виконкому підтримали проєкт рішення, за яким допомогу отримають 420 криворіжців на суму 1,2 млн грн. Переважна більшість, 333 людини, отримають виплату на лікування. Загалом, від початку року таку підтримку надали 3267 криворіжцям на суму 8,4 млн грн.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: