Ю.Вілкул: вже з жовтня амбулаторія на вул. Тбіліській прийматиме 12 тисяч криворіжців

БЛАГОУСТРІЙ
05.08.20 - 13:44

У Кривому Розі працює 47 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. У 2020 році з міського бюджету на реконструкцію, капітальні ремонти, оснащення амбулаторій та лікарень передбачено майже 161 млн грн. Цьогоріч вже відкриті після капремонту лікарня №10 у Довгинцівському районі та сучасна амбулаторія на Сонячному, а у Металургійному - триває капремонт «блоку Б» амбулаторії № 2 ЦПМСД №5. 

Міський голова проконтролював хід капремонту «блоку Б» амбулаторії на вул. Тбіліська, 14. Уже восени вона відкриє двері для 12 тисяч пацієнтів Металургійного та Центрально-Міського районів міста.

 

«Ми капітально ремонтуємо лікарні та відкриваємо нові амбулаторії. Найголовніше - якість, зручність і доступність надання медичної допомоги для кожного жителя. Криворізькі амбулаторії відповідають всім сучасним вимогам за якістю приміщень і за оснащенням», - зазначив Юрій Вілкул.

 

 

Коштом міського бюджету у 2017 році був відремонтований «блок А» цієї амбулаторії. З березня 2020 розпочався капітальний ремонт «блоку Б». У будівлі вже демонтували підлогу, замінили вентиляцію та каналізаційну систему, відремонтували покрівлю, встановили нові вікна та замінили звичайні двері на металеві вогнестійкі та пластикові. На другому поверсі вже відремонтовані всі кабінети та встановлена нова сантехніка. На сходах - нові металеві поручні.

 

 

«Будівельники виконали ремонт на 75%. Тривають електромонтажні та сантехнічні роботи. На завершальному етапі - ремонт першого поверху та підвалу. Зовні відновлюють фасад та проводять благоустрій території. Для комфорту та зручності пацієнтів з обмеженими можливостями облаштовуємо кабінети на 1 поверсі, санвузол, збудуємо пандус», - каже Анастасія Кузнецова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5».

 

 

До кінця року планують відкрити ще 2 нові амбулаторії по вул. Дружби та по Миколаївському шосе.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: