З CoviShield закінчили. Кривий Ріг почав отримувати китайську вакцину CoronaVac

КОМЕНТАР
15.04.21 - 15:54

У Кривому Розі завершили вакцинацію препаратом AstraZeneca (CoviShield). До міста окремими партіями надійшло 7390 доз цієї вакцини. Нею щепили 7389 осіб.

Для проведення наступного етапу, місто почало отримувати китайську вакцину CoronaVac. Вже надійшло 647 доз - для щеплення маломобільних груп населення, людей із інвалідністю, соціальних працівників, освітян, які братимуть участь в організації та проведенні ЗНО. 

 

Надалі очікують поставки вакцини розробки Pfizer-BioNTech.

 

"Зараз розпочата вакцинація, яка має декілька етапів. Є стаціонарні пункти, де мобільні бригади роблять щеплення. Розроблений маршрут: хто повине бути вакцинований на першому етапі, хто - на другому тощо. Роботу з CoviShield ми вже завершили. Сьогодні мобільні бригади трьох ЦПМСД отримують вакцину CoronaVac, яка схвалена ВООЗ так само, як і CoviShield. Процес ми не зупиняємо, у нас немає таких днів, щоб не проводили вакцинацію. Вважаю, що всі заходи у нашому місті є дієвими, і хочу звернутися до нашого населення, щоб нагадати - елементарні речі допоможуть вам бути здоровими. А вакцинація - один із основних заходів, які зупиняють будь-яку інфекцію", - пояснив Костянтин Мурашко, начальник міського управління охорони здоров'я.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: