З принадами промислового Кривбасу. Дніпропетровщина приєднається до національного туристичного клубу

ЦІКАВО
24.11.21 - 11:54

У Дніпрі пройшла регіональна туристична конференція.  До неї долучилися представники влади, бізнесу, громадськості Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей. Говорили про створення національного туристичного клубу та формування маршруту подорожей Україною.

На конференції говорили про створення національної туристичної організації. Такі структури працюють у Німеччині, Азербайджані, Туреччині і є прикладом успішного державно-приватного партнерства. Вони допомагають залучати в туристичні проєкти бюджетні кошти та бізнес-інвестиції, - каже радниця голови Державного агентства розвитку туризму Дар’я Сонячна.

 

«Активно розвиваємо туризм. Дніпропетровщина славиться на весь світ Петриківським розписом, криворізькими кар’єрами та петропавлівськими шахтами. А ще маємо багато цікавих місць, пов’язаних із історією козацтва», - зазначила заступниця голови ДніпроОДА Ольга Горб.

Під час зустрічі презентували віртуальну мандрівку Україною. До діджиталпроєкту вже долучилися 15 областей.

 

«Наш проєкт дозволяє віртуально «побувати» у мальовничих місцях країни і навіть «політати» над туристичними локаціями. Дніпропетровщина оцифрувалася першою. В нашій мандрівці представлені її храми, страусові ферми, кар’єри, музеї», – розповів директор компанії-розробника проєкту Дмитро Малишев.

Один із осередків туризму Дніпропетровщини – Миколаївська громада Синельниківського району. Там і сучасний солар-парк із «сонячними деревами», і майстерня старовинного українського одягу, і два національні рекордсмени – найбільші металеві Герб та підкова. А ще – лиманові краєвиди, з птахами та тваринами, занесеними до Червоної книги.

 

«Розвиваємо і гастро- та велотуризм. Виграли конкурс «Неймовірне село України» та отримали ґрант на закупівлю обладнання для виготовлення цукатів. Наші смаколики відомі далеко за межами громади, – поділився учасник, директор петрівського будинку культури Денис Сімшаг. – Маємо і власне «місце сили». Це аномальна точка у середині кургану. Там навіть мобільний зв’язок пропадає».
 

Нагадаємо, у Кривому Розі кілька років активно триває розвиток промислового туризму. Наші унікальні скелясті краєвиди, шахти, кар'єри та природні принади ваблять туристів з різних куточків України, допитливих до своєрідної краси індустріальних локацій.

 

Фото Івана Найденка.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: