За чий кошт банкет? Хто ж оплатить опитування із 5 запитань президента?

КОМЕНТАР
21.10.20 - 15:07

Як відомо, Президент Зеленський озвучив перелік запитань, які увійдуть до Всеукраїнського опитування 25 жовтня – серед них питання щодо Донбасу, легалізації каннабісу і скорочення кількості народних депутатів. Але правників, експертів та активних громадян цікавило, яку юридичну силу матимуть результати такого опитування і джерела його фінансування.

У партії "Слуга народу" нарешті відповіли - опитування населення 25 жовтня профінансує пропрезидентська політсила. За витрати обіцяють відзвітувати, надати їх у НАЗК.

 

Як повідомили на сторінці «СН», вчора її вище керівництво прийняло рішення оплатити захід.

 

Прикметно, що в "СН" не вважають опитування агітацією, оскільки "партійна символіка використовуватися не буде". Свою ініціативу щодо опитування «слуги» пояснили планами "виконати передвиборчу обіцянку - залучити громадян до прийняття ключових для країни рішень".

 

У соцмережах вже підрахували, що таке опитування обійдеться приблизно у 100-300 млн гривень.

 

«Слуга Народу» не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за «Слугу Народу» або ж за окремих кандидатів на виборах", - йдеться у поясненні СН.

 

"Це дно. Зухвалість, яка не має меж. Зеленський таки Віп-агітатор своєї політичної сили на місцевих виборах. Президентська партія під час виборчого процесу профінансує все, "что он захочет", як сказав Арахамія у Савіка Шустера! Президентський і свій популізм, коли запитують про довічне за корупцію. Його і свою залежність від Ахметова, коли запитуватимуть про так звану вільну економічну зону Донбасу; його і свою залежність від наркотичної мафії, коли запитуватимуть про нібито медичний канабіс, який в медичних цілях давно і без Зе застосовується в Україні, його і свою передвиборну агітацію, коли запитуватимуть про скорочення до 300 депутатів складу парламенту, щоб проштовхувати свій недолугий законопроєкт про зміни до Конституціі, внесений у турборежимі 2019 року, який отримав три застереження КСУ, що розбивають вщент його зміст; його і свою нездатність знати і використовувати міжнародну діяльність влади на врегулювання ситуаціі в державі, коли запитають Вас про гарантіі безпеки Будапештського меморандуму, текст і контекст якого самі не знають і не розуміють! Хочуть вкотре всліпу використати народ України, щоб він таки мобілізувався і прийшов на вибори, проголосував за цю швидко банкрутуючу силу та її представників ціною зухвалого порушення виборчих процедур і при цьому ще й з десятків тисяч бігбордів по всій Україні, тикаючи кожному з нас!" - прокоментувала рішення СН Марина Ставнійчук, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.

 

Нагадаємо, запитання звучать так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію каннабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: