За ініціативи міського голови, у Кривому Розі створено Об'єднаний штаб територіального захисту. Чим займатиметься і хто очолить?

ВАЖЛИВО
23.02.22 - 20:10

За ініціативи в.о. міського голови, у Кривому Розі створено Об'єднаний штаб територіального захисту при виконкомі міськради. В умовах надзвичайного стану, всі органи місцевого самоврядування Кривого Рогу продовжать виконання своїх обов'язків та забезпечення стабільної життєдіяльності міста.

До завдань штабу входить:

- забезпечення заходів цивільної оборони, функціонування систем захисту та оповіщення населення,

• підготовка на випадок необхідності системи та місць прийому, розселення та забезпечення  переселенців,

• забезпечення системи функціонування медичних закладів (шпитальної бази) в умовах надзвичайного та військового положень,

•  сприяння забезпеченню громадського порядку,

•  координація роботи громадських, волонтерських організацій та волонтерів,

•  взаємодія з частинами ЗСУ, правоохоронними органами та надання допомоги криворізьким військовослужбовцям,

• сприяння забезпеченню стабільної роботи систем електро-, газо-, водопостачання та транспортного сполучення.

•  збір та аналіз оперативної інформації

 

Водночас Юрій Вілкул зазначив, що режим надзвичайного стану не повинен вплинути на нормальну життєдіяльність міста, функціонування об'єктів соціальної сфери, шкіл, лікарень, дитячих садків, міського транспорту та закликав криворіжців зберігати витримку та спокій у ситуації, що склалася. Також міська влада забезпечить продовження соціальних виплат для криворіжців та виконання програм розвитку міста.

 

Юрій Вілкул наголосив:

 «Шановні криворіжці, земляки! Ми зіткнулися із серйозними викликами. Закликаю всіх, зберігати витримку та спокій, за необхідності сприяти правоохоронним органам. До завдань Штабу входить забезпечення функціонування систем захисту та оповіщення населення, підготовка на випадок необхідності системи та місць прийому переселенців, забезпечення системи функціонування медичних установ, сприяння забезпеченню громадського порядку, координація роботи громадських, волонтерських організацій та волонтерів, взаємодія з частинами ЗСУ, правоохоронними органами та надання допомоги криворізьким військовослужбовцям, сприяння забезпеченню стабільної роботи систем електро-, газо-, водопостачання та транспортного сполучення. Разом з цим,  підкреслю - в умовах надзвичайного стану всі органи місцевого самоврядування Кривого Рогу продовжать виконання своїх обов'язків та забезпечення нормальної життєдіяльності міста. Ми забезпечимо нормальне функціонування об'єктів соціальної сфери, шкіл, лікарень, дитячих садків, міського транспорту. Зробимо все можливе для забезпечення соціальних виплат для криворожців та виконання програм розвитку міста. Мирного вам неба, дорогі криворіжці!»

 

До складу Штабу увійшли заступники міського голови, представники структурних підрозділів виконкому, громадських організацій міста, правоохоронних органів, військових частин на території Кривого Рогу, МНС, Муніципальної гвардії, комунальних підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста, промислових підприємств. Керівником Штабу призначено заступника мера, полковника Олександра Фіщенка.

Раніше у Кривому Розі, в одному з перших міст України, влітку 2014 року Юрієм Вілкулом було створено Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям. За час роботи Штаб передав військовослужбовцям, які перебували в зоні АТО, засоби індивідуального захисту, обмундирування, засоби зв'язку та спостереження, запасні частини, предмети забезпечення життєдіяльності в польових умовах, медикаменти та медичне спорядження, продукти харчування. Надавалася допомога для покращення умов проживання та несення служби у пунктах постійної дислокації військових частин гарнізону. Загальна сума допомоги міста військовим становила майже 50 млн. гривень.

Вже цього року, за ініціативою в.о. міського голови Юрія Вілкула, було виділено 2 млн гривень з міського бюджету для 101-го окремого батальйону територіальної оборони, що дислокується у Кривому Розі.

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: