За підтримки Фонду «Українська перспектива», відкрили виставку фотопортретів особливих криворізьких дітей

БЛАГОДІЙНІСТЬ
26.11.21 - 18:09

Унікальну виставку фотопортретів особливих криворізьких дітей створено за підтримки Фонду О. Вілкула «Українська перспектива». Творчий проєкт, за підтримки Фонду Вілкула, реалізований спільними силами громадської організації «Берегиня душі», талановитих фотохудожників та інших криворіжців – масштабний та унікальний.

Фотовиставка "Краса душі" у ПК "Мистецький" представила майже 200 портретів дітей з особливостями фізичного розвитку. Кожна робота в унікальній фотогалереї торкається глибини душі, не залишає байдужим нікого.

 

На відкритті цієї виставки голова Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул щиро подякував усім своїм землякам, яких за покликом серця об'єднує спільне прагнення – все робити для того, щоб особливі діти, люди з обмеженими фізичними можливостями були по-справжньому прийняті суспільством, жили щасливим та повноцінним життям.

 

"Усі разом ми змінюємо ставлення до особливих криворізьких дітей – ми вводимо їх у наш спільний міський соціум, розвиваємо їхні можливості, бачимо їхні таланти. І ця оригінальна фотовиставка теж говорить про те, що ми таких дітейв бачимо, знаємо та любимо. Я щиро вдячний за креативну ідею керівництву та всім, хто причетний до організації «Берегиня душі», і кожному, хто допоміг у втіленні проєкту з такою промовистою назвою «Краса душі». Я віддаю належне не лише професіоналізму, а й доброті та уважності авторів, які працювали над створенням цих фотопортретів. Непросто знайти потрібний підхід до дітей, упіймати потрібну мить. І в такі миті ми відкриваємо для себе особливих дітей, які насправді теж навчають нас простих і важливих істин. Того, що світ часто здається нам жорстоким, багато людей продовжують зберігати свою людяність і робити прекрасні вчинки. Того, що не варто кожну свою дрібну неприємність розглядати під мікроскопом, коли поряд ті, хто навіть у біді з усмішкою дивляться на світ, відкривають для себе нові можливості. А головне – того, що кожному з нас треба поспішати робити добро вже зараз", - заначив Олександр Вілкул.

 

На демонстрацію експозиції до ПК «Мистецький» було запрошено юних героїв фотовернісажу, їхніх рідних. Організаторам вдалося не лише ефектно, оригінально представити роботи, а й доповнити подію іншими креативними локаціями. Наприклад, студенти Криворізького педуніверситету запрошували дітей позувати для малюнків, на столах для піщаної анімації можна було повчитися цього незвичайного «живопису», а для особливо «фотоцікавих» працювала виставка старих фотоапаратів, зібрана одним із батьків дітей із ГО «Берегиня душі».

 

"Наше велике спасибі – всім, хто допоміг у створенні та проведенні такої масштабної, незвичайної та дуже хвилюючої фотовиставки, - сказала Яна Шермук. – За подаровані нам талановиті фотосесії – «Студії 21», фотохудожникам Аллі Балабан, Олександру Вишняку, Віталію Савкову та всім іншим. Команді «Української перспективи» - за підтримку як практично кожного нашого заходу та за те, що взяла на себе все, до дрібниць, організаційний клопіт по цій виставці, включаючи якісну роздруківку самих фоторобіт. Краса душі наших дітей справді відкрилася людям!"

 

Команда Фонду Вілкула багато років системно займається підтримкою дітей із особливими потребами, створенням гідних умов для здобуття освіти та соціальної адаптації. За підтримки Фонду «Українська перспектива» для криворізьких дітей з особливими потребами було організовано екскурсію до Софіївського парку (Умань). Також волонтери Фонду допомогли організувати свято 25-річчя громадської організації «Веселка», яка займається підтримкою та розвитком криворізьких дітей із особливими потребами.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»