За підтримки «Української перспективи», у Кривому Розі відкрився турнір із самбо пам'яті Костянтина Павлова

СПОРТ
11.12.21 - 12:20

Перший відкритий міський турнір із самбо пам'яті Костянтина Павлова пройшов у Кривому Розі за підтримки Фонду Вілкула «Українська перспектива».

Упродовж багатьох років Костянтин Павлов захоплено брав участь у розвитку криворізького спорту. У місті діяла депутатська програма Павлова щодо підтримки спорту, він підставляв плече при організації багатьох турнірів.

 

У кількох видах спортивної боротьби проводили змагання на призи Костянтина Павлова. Кривий Ріг спортивний із вдячністю пам'ятає про це.

 

11 грудня на згадку про мера, життя якого трагічно обірвалося чотири місяці тому, у місті відбувся перший турнір його пам'яті. Турнір, проведений з ініціативи міської федерації самбо за підтримки Фонду Олександра Вілкула «Українська перспектива», відбувся у Палаці спорту «Молодість» міської дитячо-юнацької спортивної школи №6.

 

На турнірні поєдинки зібралося понад 150 юних самбістів 2007-2009 років народження. Кривий Ріг представив на ці змагання команди ДЮСШ №№ 2, 6, 7 та 9, СК «Торнадо», спортклуби школярів «Молодість» при центрі «Горицвіт», відділення самбо при центрі туризму «Мандрівник». Також на відкритий турнір приїхали команди з Дніпра, Жовтих Вод та Нікополя.

 

У відкритті цієї особливої ​​спортивної події брали участь Олександр Вілкул, ветерани криворізького самбо. Організатори та гості турніру, тренери, юні спортсмени хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Костянтина Павлова. У залі стояв великий кошик живих квітів, який на знак подяки криворізьких спортсменів після змагань треба було доставити на могилу К. Павлова.

 

"Я впевнений, всі криворізькі спортсмени гідно зберігатимуть пам'ять про нашого мера. І у спорті, і в житті будуть порядними, сильними та надійними людьми, – сказав Олександр Вілкул. – Саме такою людиною був мій друг Костянтин Павлов. Ми товаришували з дитинства, на двох у нас часто були й наші захоплення. У тому числі спортивна боротьба. Багато в чому завдяки спорту Костя виріс справжнім борцем, навчився не пасувати перед будь-якими труднощами. Я знаю, що на відкритті всіх юнацьких борцівських турнірів Павлов обов'язково бажав: прагнення перемоги, яскравих, захоплюючих сутичок і поваги до суперника. Нехай цей турнір покаже, що юні спортсмени успадковують ті самі цінності!"

 

Олександр Вілкул наголосив, що у сьогоднішній непростий час міська влада не лише зберігає, а й розвиває інфраструктуру криворізького спорту, зберігаються усі ДЮСШ, де можуть займатися діти. Навіть у цьому, складному за своїми карантинними обмеженнями році, у Кривому Розі проведено цілу низку змагань, у тому числі й весняний міжнародний турнір із самбо. Тому є цілковита впевненість у тому, що спортивний календар Кривбасу є і буде насиченим. Що продовжуватимуть свій розвиток ті види масового спорту, які користуються особливою популярністю у криворізької молоді, які підтримував Костянтин Павлов – самбо, дзюдо, юнацький футбол, стрітбол.

 

Протягом усього дня першого відкритого міського турніру юні самбісти, які змагалися у десяти вагових категоріях, демонстрували спортивну майстерність, гідну високих розрядів. За заслужені перемоги чемпіонам турніру вручено кубки, які посіли другі та треті місця – медалі.

 

"Ми вдячні всім, хто перейнявся цією благородною ідеєю – присвятити пам'яті Костянтина Юрійовича борцівський турнір, – сказав головний суддя змагань, майстер спорту з самбо, заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії екстракласу Анатолій Кантур. – До речі, напередодні турніру Криворізька федерація самбо відзначила довгоочікувану подію – відкрито офіс федерації на вул. Симбірцева, який стане сучасним координаційним центром усієї нашої роботи. У відкритті брав участь Олександр Вілкул і ми, разом із керівництвом міської федерації, ветеранами криворізького самбо говорили про подальший розвиток нашого виду спорту у Кривбасі. Зокрема, Олександр Юрійович підтримав нашу ідею: у майбутньому турнір пам'яті Павлова зробити традиційним та всеукраїнським, а для цього – запровадити його у спортивний календар змагань усієї країни. Ми віримо, що цю ідею спільними силами ми здійснимо обов'язково!"

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: