За рік кількість викидів забруднюючих речовин у повітрі Кривого Рогу збільшилась на 15 %

ЕКОЛОГІЯ
17.10.19 - 12:14

Рівень забруднення атмосферного повітря підвищився у восьми містах України, найбільше – у Дніпрі, Маріуполі, Миколаєві, Кривому Розі та Херсоні, – повідомляє пресслужба Криворізького управління екології.

Така тенденція пов’язана здебільшого зі значними середньодобовими концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин (пил).

 

У Кривому Розі високий рівень забруднення повітря був також обумовлений збільшенням обсягів викидів забруднюючих речовин на 15% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У першому півріччі 2019 року обсяги викидів забруднюючих речовин збільшено ПАТ «АрселорМіттал» на 27 %, ПРАТ «ІНГЗК» – на 15 %, ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ» – на 13 %, ПРАТ «СУХА БАЛКА» – на 3 %, ПРАТ «ЦГЗК» – на 1,6 %.

 

За інформацією Лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря, протягом ІІІ кварталу найбільше значення індексу забруднення атмосфери спостерігається на посту спостереження № 6, який розташований в Інгулецькому районі на вул. Груні Романової та посту № 1 на вул. Каховській у Металургійному районі, найнижче – на посту № 3 на площі Визволення (Центрально-Міський район). Високі значення ІЗА на посту № 1 та № 6 обумовлені їхнім розташуванням у зоні впливу виробничої діяльності ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ПАТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат».

 

Цьогоріч до проведення досліджень залучили пересувну станцію екологічного моніторингу КП «Центр екологічного моніторингу» Дніпропетровської обласної ради, яка здійснює виміри рівня забруднення атмосферного повітря Кривого Рогу в період несприятливих метеорологічних умов (жовтень, листопад), під час весняних сильних вітрів (квітень, травень) та при аномальних високих температурах атмосферного повітря (липень, серпень). Якщо за результатами проведених лабораторних досліджень виявлено факти перевищень нормативів забруднюючих речовин, матеріали направляють до Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області, Держпродспоживслужби та місцевої прокуратури.

 

Фото на прев'ю - з відкритих джерел.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: