Заборона виступів російських артистів: Зеленський доручив Баканову та Данілову "опрацювати пропозиції петиції"

КОМЕНТАР
29.10.21 - 13:09

Президент відреагував на петицію про заборону гастролей російських діячів культури. Він заявив, що "Мінкульт складає перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень РНБО, СБУ чи Нацради з питань телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, 21 вересня шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував петицію про заборону гастролей російських діячів культури до повернення Криму в склад України та відновлення контролю України над своїми східними кордонами. Виняток становлять лише ті діячі культури, які публічно виступили проти російської агресії. Петиція швидко набрала 26452 голоси.

 

 

На сайті глави держави йдеться, що "українським законодавством визначені обмеження при проведенні гастрольних заходів та встановлені особливості організації і проведення гастролей, учасниками яких є громадяни держави-агресора. Зокрема, забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Не допускається проведення заходів, які популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України".

 

Зеленський відповів, що СБУ розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході.

 

"Я надіслав петицію прем’єр-міністрові Д.Шмигалю, секретарю РНБО О.Данілову та голові СБУ І.Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції", - зазначив президент.

 

Зеленський запевняє, що закликав їх проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема закону "Про гастрольні заходи в Україні" у частині проведення гастролей, учасниками яких є громадяни держави-агресора, та опрацювати питання з удосконалення системи їх організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного закону.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: