Забрали речдоків на 130 тис. У Кривому Розі судитимуть двох поліцейських за привласнення украдених ювелірних прикрас

КРИМІНАЛ
29.01.21 - 16:04

У Кривому Розі судитимуть двох оперуповноважених, які затримали криворіжця за крадіжку золотих прикрас та потім забрали їх собі, - повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

 

За даними слідства, у травні минулого року оперуповноважені затримали чоловіка, який викрав золотих прикрас на суму у понад 130 тис. гривень.

 

Зловмисник зізнався у скоєному та добровільно видав крадене. Натомість співробітники поліції (майор і старший лейтенант), жодних процесуальних документів щодо видачі прикрас не склали, та, усвідомлюючи, що золото є речовим доказом у кримінальному провадженні, привласнили його собі, а потім продали на ринку міста.

 

Досудове розслідування у справі проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава.

 

Дніпропетровська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо цих двох правоохоронців, які, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою, заволоділи чужим майном.

 

Санкція статі – обмеження волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

 

Фото на прев'ю з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: