Загибель 18-річного криворізького солдата поблизу Авдіївки. Коментар Донецької прокуратури

ЕКСКЛЮЗИВНО
11.01.22 - 14:33

Як ми писали, на початку січня у військовій частині в м. Покровськ на Донеччині знайшли тіло 18-річного солдата-контрактника з Кривого Рогу з вогнепальним пораненням у голову. Факт загибелі військовослужбовця розслідує спеціалізована прокуратура об’єднаних сил. 

Нашим журналістам трагічну подію прокоментувала прессекретарка Донецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері ОС Ольга Мізерна:

 

 

«Попередньо встановлено, що солдат, який обслуговував кулеметне відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин поблизу Авдіївки, покінчив життя самогубством шляхом пострілу в голову зі штатної зброї, за місцем несення служби.  За фактом загибелі військовослужбовця розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років. Розглядають і інші версії: умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю. Наразі мотиви з’ясовують, проводять першочергові слідчі дії».

 

 

Деталі й обставини події та можливі мотиви самогубства солдата наразі невідомі. Розголошення більш детальної інформації може зашкодити досудовому розслідуванню, - наголошують у прокуратурі.

 

Усіх, хто має інформацію щодо уточнення обставин трагедії, просять звертатися до Донецької спеціалізованої прокуратури за телефоном: 066 825 36 29.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: