Захмарні ціни на таксі та кілометрові затори. Як кияни пересуваються містом в умовах локдауну?

СОЦІУМ
05.04.21 - 11:12

Сьогодні стартував новий суворий локдаун в Києві – до 16 квітня в столиці можна буде користуватися громадським транспортом лише за спецперепустками для працівників критичної інфраструктури, які видає Київдержадміністрація.
 

З самого ранку користувачі соцмереж скаржаться на затори та завищені ціни на таксі.

 

Карта Google, станом на 9.00 ранку, показує 8-9 бальні затори на найважливіших транспортних артеріях міста.

 

Ціни на таксі виросли щонайменше втричі. Поїздка за маршрутом, який зазвичай обходився в 100-150 гривень, зараз коштує від 350 до 430 гривень.

 

 

"Київське таксі - все "для людей". А як заробляєте в локдаун ви?", - скаржиться користувач Євген Будерацький.

 

 

"Найкраща мотивація нікуди не їхати в локдаун - дикі ціна на таксі. Такого не пам'ятаю за часів всіх карантинів, снігопадів та інших апокаліпсисів. Кому війна...", - скаржиться користувачка Юлія Рябчун.

 

За її словами, ціна на її маршруті зросла вдвічі - з 196 гривень до 416.

 

 

"В офіс приїхав перший співробітник, якому мерія повинна була видати спеціальний пропуск на громадський транспорт. Повинна була, але не видала. Дорога від дому до офісу, яка завжди коштувала 140 гривень, сьогодні коштувала 520. Ціни підняли більше ніж у 3 рази!" - пише Олексій Давиденко.

 

 

"Я їхав мостом Патона і заглядав в кожну маршрутку і кожен автобус. Їдуть порожні маршрутки і порожні автобуси. Їде пусте метро. Зате забиті таксі. Це нормально. Ажіотаж у всьому світі викликає зростання цін. Тільки ніде в світі причиною штучного ажіотажу не виступає тупість влади", - додає він.

 

"Зате в метро - кайф", - пишуть кияни, яким таки вдалося потрапити в "підземку".

 

Джерело BBC. Фото на прев’ю – УНІАН.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: