Закрито на ремонт. Учні Криворізької 17-ї школи розпочнуть навчальний рік в іншому закладі

ВАЖЛИВО
27.08.19 - 17:37

З 2 вересня навчальний процес для учнів 17-ї школи розпочнуть у приміщенні КЗШ № 26 за адресою: вул. Володимира Бизова, 7А. Причиною для закриття закладу став його аварійний стан після липневого буревію.

Покрівля будівлі 17-ої школи потребує негайного ремонту. Стихія лише вказала на вади, за які слід було взятися давно, наголошують у департаменті освіти і науки. У 17-ій школі навчаються близько 300 дітей.

 

Тепер, відповідно до наказу, учні 17-ої школи будуть навчатися в 26-ій школі. У департаменті освіти і науки кажуть, такі заходи – вимушені, тому що безпека життя дітей та педагогів передусім. 

 

«26 школа, за своєю проектною потужністю, в одну зміну може прийняти близько 900 дітей, але з урахуванням того, що класи діляться на підгрупи для вивчення окремих предметів, є комп’ютерні класи, кабінети психолога, соціального педагога, ми не можемо дві школи вмістити в першу зміну. Тому в першій зміні будуть й надалі навчатися учні 26-ї школи. Єдине, що буде змінено – режим роботи», – зазначила директор департаменту освіти та науки Тетяна Кріпак.

 

На кадрові зміни це не впливатиме. Хоча працювати у стінах 26-ї школи доведеться не всьому колективу. Частина технічних працівників залишаться у стінах свого закладу, щоб підтримувати там порядок та зберігати майно 17-ї школи.

 

За оновлення старої будівлі візьмуться будівельники. Проектно-кошторисну документацію підрядники зобов'язались виконати до жовтня.

 

«Потім буде проходження експертизи. Очікуємо, що з 15-го жовтня ми розпочнемо там будівельні роботи. Сподіваємось, до грудня, до завершення цього календарного року перекриття буде зроблено. Якщо будуть незначні пошкодження стін, підлоги під час виконання цих робіт, то ми дітей переведемо з другого семестру. Якщо ж будівля потребуватиме ще й внутрішнього ремонту, ми будемо вимушені робити ще й ремонт внутрішніх приміщень другого поверху», – додала Тетяна Кріпак.

 

Навчатися гуртом учням двох шкіл доведеться якщо не до нового навчального, то принаймні до початку календарного 2020-го року.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: