Замість газу - лушпиння соняшнику. Центральний ГЗК переходить на біопаливо

ЕКОЛОГІЯ
28.04.20 - 17:13

Компанія Метінвест реалізує на Центральному ГЗК енергоефективний проєкт із заміщення природного газу біологічним паливом. Новий вид палива використовується на фабриці огрудкування в роботі обпалювальної машини ОК-324. Такі заходи дозволили скоротити споживання газу і знизити витрати на 20,6 млн грн., - кажуть на комбінаті.

Випалювальна машина ОК-324 задіяна в термообробці окатишів. На цій ділянці продукцію зневоднюють і надають міцність. У цьому технологічному процесі як джерело теплової енергії використовували близько 95% природного газу, споживаного Центральним ГЗК.

 

Із можливих варіантів економії ресурсів на комбінаті зупинилися на технології заміщення природного газу біопаливом - роздробленим лушпинням соняшнику.

 

Максим Стрілець, начальник відділу енергоменеджменту Центрального ГЗК компанії Метінвест:

«Під час модернізації обпалювальної машини для перевірки технології ми замістили новим паливом 20% використовуваного газу. Експериментальний період, який тривав понад рік, підтвердив економічний ефект проєкту, тому ми плануємо поступово збільшити обсяг заміщення до 45%».

 

«Скорочення споживання енергоресурсів - загальносвітова тенденція. І компанія Метінвест шукає підходи для ефективного зниження енерговитрат у виробничих процесах. Новий проєкт - ще одна можливість для комбінату зробити свій внесок в економію енергії, споживаючи її раціонально», - коментує Дмитро Шевчик, генеральний директор Центрального ГЗК.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: