Замість вечірньої прохолоди - задушливий дим. Криворіжці бездумно палять траву

СОЦІУМ
14.08.20 - 11:16

Мешканка Карачунів прокинулась цієї ночі від задушливого запаху диму. Визирнувши у вікно, вона побачила щільну димову завісу, вирішила – пожежа! Налякана жінка викликала рятувальників. Виявилось – хтось підпалив суху траву. 

Оскільки займання сталось вночі, про природні причини говорити не доводиться. Ймовірно, хтось підпалив сухостій або просто кинув недопалок. Жінка виклала в мережу фото густого диму, від якого вона ледь не задихнулася. 

 

 

Попри заборони, прохання вогнеборців, кричущий екологічний стан нашого міста, містяни масово спалюють сухе листя та траву, сміття на присадибних ділянках, а діти підпалюють сухостій біля доріг і на пустирях. Все це призводить до серйозних пожеж - під загрозою може опинитися чиєсь життя та житло.

 

 

Лише за минулу добу в нашій області гасили 43 пожежі в екосистемах - це 45 га спопелілої рослинності. Крім того, тліюче листя та трава виділяють чадний газ, який блокує постачання кисню до тканин організму, викликає онкозахворювання.

 

Сьогодні ми писали, що через підпалене сміття постраждала автівка, а 11 серпня через займання сухої трави згорів дах будинку в селі Новоселівка.

 

 

У ДСНС нагадують, що причиною займань в лісі чи на відкритих територіях може бути навіть маленький недопалок. Рятувальники закликають усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства, бо наша безпека в наших руках.

 

 

Як ми писали, штрафи за навмисні підпали в Україні зросли у 18 разів – до 91 800-153 000 гривень.

 

 

 

 

 

Фото - Svetlana Kibenko, ДСНС та Міністерство екології та природних ресурсів України.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: