Запахло хвоєю. У 69-й криворізькій школі та 129-му дитсадку висадили кущі ялівця

ЕКОЛОГІЯ
02.12.21 - 16:31

Цілий рік - у зеленому вбранні. Поступово подвір'я навчальних закладів оздоблюються молодими деревами і чагарниками. Сьогодні дух наближення новорічних свят відчули в 69-й школі та 129-му дитсадку. Там з'явилися нові хвойні насадження.

Від початку реалізації міської екологічної програми, коштом міського фонду охорони навколишнього середовища, у місті вже висадили понад 6,5 тисячі дерев і кущів різних видів. 
 

"Переважно це хвойні дерева, чагарники й декоративні чагарники: ялівець козацький, жасмин та спірея. Висадження зелених насаджень покращує стан атмосферного повітря, зменшує його запиленість, а також формує у молоді правильні звички збереження довкілля", - каже Наталія Ключник, головна спеціалістка міського управління екології.

 

Молодий ялівець висадили й на одній із клумб 69-ої школи. Нещодавно подвір'я школи прикрасили ялинки - таке зелене поповнення школа отримала завдяки перемозі в екологічному проєкті від "АрселорМіттал Кривий Ріг". У колективі радіють - кажуть, із часом шкільна територія стане красивою хвойною зоною. 

"Дуже приємно, що саме напередодні новорічних свят наша школа отримала такі хвойні насадження. Ялівець наочним прикладом показує: краще, щоб ялинки росли на клумбі, а вдома на Новий рік можна прикрасити і штучні ялиночки, щоб гарно зустріти свято", - вважає Марина Григоренко, педагогиня-організаторка 69-ої школи. 

 

Такі ж кущі запашного ялівця прикрасили і подвір'я 129-го дитячого садка. 

 

"На території нашого садочка, в межах міської екологічної програми, було висаджено 7 хвойних дерев та 10 кущів. Озеленення нашої території покращує екологічний стан, виховує у дітей любов до природи", - переконана Людмила Шевчук, директорка дитячого садка №129.

 

Екологи нагадують, що збільшення кількості зелених насаджень ще й протидіє ерозії ґрунтів і змінам мікроклімату. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: