«Застиглі у русі». Криворіжці можуть віртуально переглянути скульптури Віталія Колеснікова. Відео

КУЛЬТУРА
12.08.20 - 12:49

У Криворізькому історико-краєзнавчому музеї розпочинає роботу віртуальна виставка творчих робіт Віталія Колеснікова «Застиглі у русі», - повідомляють на сайті музею.

Під впливом модерну, авангарду та арт-деко, митець експериментує з різними матеріалами: вільхою, сосною, черемшею, липою, модриною, гіпсом, пластиком та з морською галькою. Віталій Колесніков володіє техніками художнього розпису акрилом та олійними фарбами. 

 

Тематика його творів складається з жіночих образів, персонажів українського фольклору, видатних особистостей, фантазійних абстракцій, філософсько-релігійних сюжетів та анімалістики. Представлені у виставці композиції він створював у 2010-2020 роках.

 

Скульптор народився у кримському місті Керч. Отримав освіту у Симферопольському художньому училищі. До Кривого Рогу переїхав у 1971 році. Продовжив навчання у Криворізькій художній школі. 

 

У творчому доробку автора – декілька сотень скульптур та живописних картин. Роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні, США, країнах Європи та Азії.

 

Фото та відео Криворізького історико-краєзнавчого музею.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: