Завдяки втручанню міської влади криворізькі медики отримали заборговані кошти від НСЗУ

ВАЖЛИВО
23.07.21 - 18:34

Після екстреного звернення міського голови Костянтина Павлова до міністра охорони здоров'я - НСЗУ перерахувала кошти, які заборгувала дев’яти криворізьким лікарням.

Нагадаємо, Національна служба здоров’я заборгувала лікарням міста 9 млн грн., через що колективи, які уклали відповідні договори та виконували свої зобов’язання належним чином і в повному обсязі, мали затримки по виплаті заробітної плати.

 

20-го липня мер Кривого Рогу Костянтин Павлов направив пряму телеграму міністру охорони здоров'я, аби ця ситуація була негайно вирішена. 

 

В результаті 22-го липня Національною службою здоров’я відповідні кошти були перераховані 9-ти лікарням міста.

 

«Лікувальні заклади вторинної ланки медичної допомоги міста – комунальні (некомерційні) підприємства: міські лікарні номер 4, 8, 9, 10, 11, 14, дитячі лікарні номер 1 та 2, міська поліклініка номер 5, завдяки втручанню міського голови Костянтина Павлова у стан справ із заборгованістю, таки отримали зароблені кошти, а колективи – заробітну плату», - повідомив начальник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко.

 

Місто допомагало медикам й у першому кварталі 2021 року. Тоді в 1-й і 2-й дитячих міських лікарнях, діагностичному центрі, у дитячих стоматологіях та інших також виникла затримка у фінансуванні з НСЗУ. Тоді лише завдяки підтримці міста та виділеним з міського бюджету 14, 7 млн грн, лікарі отримали зарплату. 

 

На найближчій сесії також планують прийняти рішення про виділення з міського бюджету 2,4 млн грн на допомогу медзакладам міста, які ще не доотримали від НСЗУ кошти за червень-липень. Це 1 та 2 дитячі лікарні, інфекційка, 5 поліклініка.

 

Рішення повинні підтримати депутати міськради на майбутній сесії 28 липня.

 

Лікувальні заклади, вказані вище, уклали договори з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та виконують зобов’язання належним чином у повному обсязі, всі відповідні документи направлені керівництвом лікарень в НСЗУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: