Здався сам - попросив незнайому жінку зателефонувати до поліції. Подробиці жорстокого розстрілу гвардійців у Дніпрі

РЕЗОНАНС
27.01.22 - 12:11

Подробиці моторошної трагедії у Дніпрі - жорстокого розстрілу військовослужбовців солдатом-строковиком Артемом Рябчуком - розповів журналістам заступник директора теруправління ДБР у місті Полтаві Володимир Шилов.

Нагадаємо, уночі 20-річний солдат-строковик забрав автомат АК-47 зі збройової кімнати й розстріляв своїх товаришів. Юнак відкрив вогонь у вартовому приміщенні, на момент інциденту там були близько 22 осіб. Трагедія сталася приблизно о 3:50, солдат узяв автомат і патрони, після чого почав стріляти у своїх товаришів. Двоє людей зуміли вибігти на вулицю і викликали поліцейських із медиками.

 

За словами Володимира Шилова, завод "Південмаш" був об'єктом, який охороняли гвардійці. За місцем несення служби, їм виділили кімнату, де солдати спали, та зброярню, де зберігали зброю та набої. Подія сталася близько 3-ї години ночі. Декілька солдатів перебували у зброярні й отримували автомати, інші були поряд у цьому ж приміщенні. Зміна цього караулу мала б відбутися о 10-й годині ранку.

 

З не відомих поки причин, військовослужбовець зробив численні постріли з автомата, убив 5 людей і ще 5 поранив. Серед загиблих - четверо військовослужбовців, його товаришів по службі, та одна цивільна особа. Постріли були не хаотичні, а прицільні, спрямовані на ураження. Поранені стрільцем люди зараз перебувають у лікарні, їм надають медичну допомогу.

 

Далі солдат утік із місця злочину зі зброєю та набоями. Силовики оперативно організували розшукові заходи і невдовзі затримали підозрюваного.

 

"Він перебував у селищі неподалік міста Дніпро. Здався добровільно - сам попросив незнайому жінку зателефонувати до поліції, бо свій телефон залишив на місці злочину. Мотиви поки не зрозумілі. Про стрільця відомо, що він 2001 року народження, був призваний на військову службу у жовтні 2021 року. Камери відеонагляду не охоплюють весь периметр приміщення, тому будемо ретельно досліджувати всі обставини трагедії. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох та більше осіб з особливою жорстокістю. Максимальне покарання - довічне позбавлення волі", - заявив заступник директора теруправління ДБР у місті Полтаві Володимир Шилов.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: