Зеленський звернувся до Міноборони з пропозицією скоротити список професій для обліку жінок 

ОФІЦІЙНО
18.01.22 - 9:41

Зеленський звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова з пропозицією уточнити низку питань та суттєво скоротити список професій, представниці яких підлягають військовому обліку.

Про це йдеться у відповіді Володимира Зеленського на електронну петицію № 22/130110-еп, яку 23 грудня 2021 року розмістила на сайті Офісу президента Яна Рашевченко. Звернення обуреної українки підтримали понад 37 тисяч громадян.

Суспільний резонанс був викликаний надто широким новим переліком спеціальностей і професій, згідно з яким жінок беруть на військовий облік, а також відсутністю чітко визначеної процедури постановки їх на такий облік, - повідомляє Офіс президента.

 

Зеленський закликав приділити особливу увагу таким питанням:

 

- суттєве уточнення (скорочення) переліку спеціальностей та/або професій з огляду на реальні потреби оборони держави;

 

- впровадження сучасних цифрових технологій у процедури постановки на військовий облік з метою уникнення обов’язкової особистої присутності жінок під час постановки на облік;

 

- врегулювання питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік жінок.

 

Також президент пропонує застосувати «суспільно прийнятні підходи» до відповідальності за несвоєчасну постановку жінок на військовий облік, поки не завершиться процес врегулювання цієї процедури та визначення остаточного переліку професій та спеціальностей. 

 

Нагадаємо, за несвоєчасну постановку на облік Міноборони погрожувало штрафами.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: