"Жінкам поки не треба бігти до військкоматів, штрафів не буде", - Міноборони

ПРЯМА МОВА
17.01.22 - 13:43

Жінкам не треба терміново звертатись до територіальних центрів комплектування, щоб стати на військовий облік. Наразі триває робота над удосконаленням цієї процедури. Про це в Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Прямо зараз не треба жінкам йти до територіальних центрів комплектування (колишні військкомати). Протягом 2022-го триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями. Тож будуть зміни про які Міноборони обов’язково повідомить”, - повідомила Маляр.

 

Заступниця міністра запевнила, що упродовж 2022 року за невчасне оформлення на військовий облік не штрафуватимуть. 

 

Ганна Маляр написала, що триває робота над спрощенням усіх процедур постановки на облік і чоловіків, і жінок. У тому числі, й «цифровізація» тих процесів, які технічно можна перевести в онлайн.

 

Як ми писали, Міністерство оборони значно розширило перелік професій для взяття жінок віком від 18 до 60 років на військовий облік як військовозобов'язаних. У перелік потрапили 35 спеціальностей: фахівчині громадського харчування, банківської справи, програмістки, юристки, журналістки, музикантки, соціальні працівниці, бухгалтерки, працівниці готелів, рекламниці тощо.

 

"Усім жінкам таких професій віком від 18 до 60 років та належного стану здоров'я треба буде встати на військовий облік до кінця 2022 року. Інакше на них та їхніх роботодавців чекатимуть штрафи. Вагітні жінки та/або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік. Як і у випадку чоловіків, у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для жінок враховуватимуть стан здоров'я людини та її сімейні обставини", - заявляли у Міністерстві оборони.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: